Marozsán Dzsenifer lett az év irányítója

női labdarúgás, Németország - Svédország, Marozsán Dzsenifer
Germany's striker Dzsenifer Marozsan celebrates her team's second goal during the Rio 2016 Olympic Games women's football Gold medal match at the Maracana stadium in Rio de Janeiro, Brazil, on August 19, 2016. / AFP PHOTO / Luis Acosta
Vágólapra másolva!
Marozsán Dzsenifer lett az év irányítója, Cristiano Ronaldo, a Real Madrid és a portugál válogatott támadója pedig a legtöbb gólt szerezte a nemzetközi sorozatokban a 2016-os esztendőben a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó szervezet (IFFHS) összesítése szerint.

Az IFFHS honlapjának beszámolója szerint a klubvilágbajnokság döntőjében mesterhármasig jutott játékos 2013 és 2014 után harmadszor zárt az élen abban az összevetésben, amelyben a válogatottban, illetve a nemzetközi klubsorozatokban szerzett találatok számítanak. Egyúttal övé lett idén a legtöbb válogatottban szerzett gól is (13).

Marozsán Dzsenifer lett a 2016-os év legjobb irányítója Forrás: AFP/Luis Acosta

Cristiano Ronaldo mögött másodikként Lionel Messi, harmadikként Edinson Cavani zárt.

Az IFFHS a férfiaknál és a nőknél is megválasztotta a legjobb irányítót: Lionel Messi, illetve a magyar származású, német válogatott Marozsán Dzsenifer lett az naptári esztendő legjobbja.

Az FC Barcelona argentin kiválósága egymás után másodszor, míg Marozsán először érdemelte ki az elismerést.