Vágólapra másolva!
A Hamburg labdarúgócsapata felbontotta Emir Spahic szerződését, így a hátvéd szabadon igazolhatóvá vált.

A 36 éves bosnyák játékos rutinos védőnek számít a Bundesligában, de a jelenleg a kiesés ellen harcoló hamburgiak vezetőedzője, Markus Gisdol közölte, a jövőben nem számít a 94-szeres válogatott futballistára.

"Az elmúlt hetekben megkezdtük a csapat átalakítását és arra a döntésre jutottunk, hogy a jövőbeni elképzeléseinkbe Emir Spahic nem fér bele. A klub érdekeit szem előtt tartva azt gondolom, hogy most az a legjobb, ha elengedjük a játékost" - mondta a vezetőedző a csapat hivatalos honlapjának.

Emir Spahic (balra) nem fér bele a hamburgi elképzelésekbe Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Markus Scholz

Spahic 2015 áprilisában került Hamburgba, miután a Bayer Leverkusentől elküldték egy biztonsági őrrel történt dulakodás miatt. Korábban szerepelt a Torpedo Moszkva, a Lokomotiv Moszkva, a Montpellier és a Sevilla csapatában, a bosnyák válogatottal pedig részt vett a 2014-es brazíliai világbajnokságon. A hamburgiaknál 38 tétmérkőzésen lépett pályára.

Az északnémet klub délszláv állományának nem tesz jót a nagy év eleji tisztogatás: pár órával Spahic előtt a három évvel ezelőtt még csodagyereknek kikiáltott Alil Halilovictól köszönt el a HSV vezetősége.