Vágólapra másolva!
A jelek szerint a Bayern München másodedzője, Paul Clement lesz a Premier League sereghajtójának, a Swansea-nek a vezetőedzője. A bajorok már az utódját is megtalálták.

Minden jel arra utal, hogy Paul Clement, a Bayern München másodedzője, Carlo Ancelotti jobbkeze lesz Bob Bradley utóda a Swansea-nél. A PL első amerikai vezetőedzőjének jóformán megmelegedni sem volt ideje Walesben, tizenegy mérkőzés után köszöntek el tőle, miután képtelen volt elmozdítani a Swansea-t a tabella utolsó helyéről.

A 44 éves angol - aki korábban már dolgozott a Blackburn Roversnél és a Derby Countynál is vezetőedzőként - már Bradley kinevezése előtt is a legesélyesebb volt a Swansea vezetőedzői állására, akkor azonban a Bayern nem engedte el.

Paul Clement (balra) 2009 óta hűséges fegyverhordozója Carlo Ancelottinak Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Daniel Karmann

Clement igazából nem is a klub számára fontos, hanem Carlo Ancelotti vezetőedzővel nőtt össze. Az olasz szakember a Chelsea-nél töltött időszakában ismerkedett meg vele, együtt nyertek bajnoki címet a londoniakkal, majd Ancelotti távozása után

Clement követte őt a Paris Saint-Germainhez, a Real Madridhoz (ahol BL-t nyertek), majd aktuálisan a Bayern Münchenhez is.

Az ESPN értesülései szerint a Bayernnél már tényként kezelik Clement távozását.

"Paul profi volt, lojális és remek munkát végzett. Nem szerettünk volna az újtába állni, hogy menedzser lehessen a Premier League-ben. A legjobbakat kívánjuk neki a jövőben" - mondta Karl-Heinz Rumenigge, a Bayern elnöke.

olyannyira, hogy már meg is találták az utódát, aki Hermann Gerland lesz, aki előbb 1991 és 1995 között volt a klub második csapatának edzője, majd 2001 óta hol az első, hol a második csapat edzői stábjában kap szerepet.