Vágólapra másolva!
Botka Endre, a Honvéd 22 éves védője hétfőn távozott a kispesti klubtól, és várhatóan a Ferencvárosban folytatja majd pályafutását. A riválishoz történő átigazolását nem nézik jó szemmel a kispesti drukkerek.

Az egyszeres válogatott Botka Endre egyelőre nem írt alá a Ferencvároshoz – ha így lesz, akkor ő lesz a bajnokcsapat első téli igazolása –, de Kispesten már bejelentették a távozását, ami nem aratott osztatlan sikert a drukkerek körében. Ennek jeleként egy szurkolói csoport határozottan "meg is fogalmazta kritikáját" az átigazolással kapcsolatban.

Nevelőegyesülete, ahol 16 évet töltött, hétfőn délután megerősítette Botka távozását. A védő 2014 tavaszán a Győri ETO elleni találkozón lépett először pályára az élvonalban, ahol 61 mérkőzésen 1 gólt szerzett (2015 augusztusában a Debrecen elleni 3-3 alkalmával).

A mezégetés nem kispesti találmány, komoly hagyománya van világszerte, akár az európai topligákban is. Liverpoolban Fernando Torres mezét gyújtották föl, amikor a Chelsea-be igazolt, Dortmundban pedig

előbb Mario Götze, majd Mats Hummels mezével fűtöttek a sárga-fekete drukkerek.

De ugyanez történt Robin van Persie trikójával is, amikor az Arsenaltól a Manchester Unitedbe igazolt.