Vágólapra másolva!
Bernd Storck, a magyar válogatott szövetségi kapitánya és Dzsudzsák Balázs csapatkapitány is a végső győztes Cristiano Ronaldót jelölte meg első helyen a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) Év játékosa-szavazásán.

A FIFA honlapjának beszámolója szerint a német edző a második helyen honfitársát, Toni Kroost, a harmadikon pedig az argentin Lionel Messit nevezte meg. Dzsudzsáknál Messi volt a második, míg a brazil Neymar a harmadik.

Cristiano Ronaldo lehet, hogy most megbocsátja azt a két lyoni gólt Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Uwe Anspach

Cristiano Ronaldo - miután saját magára nem voksolhatott - madridi csapáttársait rangsorolta: méghozzá Gareth Bale, Luka Modric és Sergio Ramos sorrendben.

Ugyanígy tett Lionel Messi, akinél Luis Suárez, Neymer és Andrés Iniesta volt az első három sorrendje. A franciáknál Hugo Lloris a csapatkapitány,

így ő minden további nélkül szavazhatott Antoine Griezmannra,

másodiknak Lionel Messit, harmadiknak pedig Ronaldót írta be.

FIFA-gála: Ronaldónak megvan a mesterhármas

Az újságírók közül Szeli Mátyásnál, a Nemzeti Sport munkatársánál ugyancsak Ronaldo győzött Luis Suarez és a francia Antoine Griezmann előtt.

A díjakról a szövetségi kapitányok, a válogatottak csapatkapitányai, kiválasztott sportújságírók és a szurkolók voksai alapján döntöttek.