Nagy Ádámék ellen döntött Serie A-rekordot a Juve

Gonzalo Higuaín, foci
Juventus' forward Gonzalo Higuain from Argentina celebrates after scoring during the Italian Serie A football match Juventus Vs Bologna on January 8, 2017 at the 'Juventus Stadium' in Turin. / AFP PHOTO / MARCO BERTORELLO
Vágólapra másolva!
A Juventus egy újabb rekordot adott át a múltnak, a Bologna legyőzésével már 26 zsinórban aratott hazai győzelemnél tartanak Max Allegri játékosai.

A Bologna minden idei meccsét elveszítette, amin Nagy Ádám nem lépett pályára, de nem csak a magyar játékos hiánya miatt léptek pályára szerény esélyekkel a Juventus stadionjában. A meccs végül izgalommentes Juve-sikert hozott, Gonzalo Higuaín már a 6. percen bepofozta az első gólt (nem is volt csúnya), és innentől nem volt kérdés, ki nyeri a mérkőzést.

Ez volt a Juventus egymás után aratott 26. bajnoki győzelme saját stadionjában, utoljára 2015 szeptemberében, a Frosinone ellen vesztettek pontot Torinóban (1-1).

A Juve győzelmével visszaállította négypontos előnyét a Romával szemben úgy, hogy egy meccsel még mindig kevesebbet játszott (a Milan elleni Szuperkupa-döntő miatt elhalasztott, Crotone elleni mérkőzést februárban pótolják), így féltávnál egy másik, jóval komolyabb rekord megdöntésével sem áll rosszul: a Serie A történetében még egy csapat sem tudott zsinórban hat bajnokságot nyerni, és a torinóiak idén erre készülnek.