Vágólapra másolva!
A magyarországi Év edzője választás nagy meglepetése, hogy a fociválogatottat Eb-csoportelsőségig, majd 13. helyig vezető Bernd Storck nem került a legjobb három közé. Olvasóink másképp vélekednek, mint a sportújságírók, az Origo szavazásán egyenesen az első helyre repítették a német szakembert.

Múlt csütörtökön kiderült, hogy Dárdai Pál, Shane Tusup és Kulcsár Győző közül kerül ki 2016-ban az év magyarországi edzője. Mindez azt jelenti, hogy a franciaországi foci-Eb-t megjárt Bernd Storck legjobb esetben is csak a negyedik helyen végzett, és ezzel olvasóink nem értenek egyet.

A „Hogyan tehették meg ezt Bernd Storckkal?” című cikkünkben arról kérdeztük olvasóinkat, hogy szerintük ki volt az év edzője, és a német kapitány – besöpörve a voksok 43 százalékát – óriási fölénnyel végzett az élen.

A szavazás végeredménye Forrás: Origo

Hosszú Katinka férje-edzője, Shane Tusup a szavazatok egynegyedét begyűjtve lett a második, a sportújságíróknál a 2016-os Év edzője választáson győztes Dárdai Pál pedig – 18 százalékkal – a harmadik helyen végzett.

A Rióban három aranyig jutó Kozák Danuta férje-edzője, Somogyi Béla a negyedik lett (10%), megelőzve Szász Emese mesterét, Kulcsár Győzőt (4%).

Az Év sportolója gálát csütörtökön rendezik a Nemzeti Színházban.