Hét éve nem volt ekkora sorozatban a ManUnited

fbl Vertical
Manchester United's Belgian midfielder Marouane Fellaini (L) celebrates scoring his team's second goal with Manchester United's Portuguese manager Jose Mourinho during the EFL (English Football League) Cup semi-final football match between Manchester United and Hull City at Old Trafford in Manchester, north west England on January 10, 2017. / AFP PHOTO / Oli SCARFF / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
A Manchester United az angol Ligakupában, a Napoli az Olasz Kupában nyerte meg kedd esti mérkőzését, az Atlético Madrid viszont hazai vereséggel jutott tovább a spanyol Király-kupában.

Zsinórban 9, Ibra nélkül is

A Manchester United az Old Traffordon fogadta a Ligakupa elődöntőjéig története során először eljutó Hull Cityt. José Mourinho erős kezdőcsapatot ígért a közelgő Liverpool elleni bajnoki ellenére, és tartotta a szavát, egyedül Zlatan Ibrahimovic hiányzása volt feltűnő a mérkőzés kezdetén. Mint kiderült,

a svéd csatár betegség miatt nem került be a csapatba.

Gól nélküli első félidőt követően a második játékrész 56. percében törte meg a jeget az óriási fölényben futballozó ManUnited: Henrih Mhitarjan nem elég pontosan célzott bólintását Juan Mata javította gólra.

Mata a sorozat igazi specialistájának számít: a spanyol támadó legutóbbi négy Ligakupa-mérkőzéséből háromszor eredményes volt.

A végeredményt a csereként pályára lépő Marouane Fellaini állította be a 87. percben, mi mással, mint egy fejesgóllal.

A Manchester United ezzel sorozatban kilencedik tétmérkőzését nyerte meg José Mourinhóval, a klub

2009 februárja óta most először volt képes ilyen hosszú győzelmi sorozatra,

akkor 11 győztes meccsnél állt meg.

A Ligakupa elődöntőjének visszavágóját január 26-n rendezik a Hull City otthonában. A Ligakupa szerda este folytatódik: másik elődöntőben a Southampton és a Liverpool harcol a fináléba jutásért.

Két perc alatt lerendezte a Napoli

A Napoli az Olasz Kupa nyolcaddöntőjében fogadta azt a másodosztályú Speziát, amely pont a Balogh Norbertet és Sallai Rolandot foglalkoztató Palermót búcsúztatta az előző körben.

A Napoli már a 3. percben vezetést szerzett ígéretes lengyel középpályása, Piotr Zielinski pazar gólja után, de a Spezia nem hagyta magát: egy szerencsés találattal egyenlített a 35. percben, Raúl Albiol ért bele szerencsétlenül az ellenfél lövésébe.

A második félidőben aztán kijött a két csapat közötti osztálykülönbség: a Napoli két percen belül szerzett két góllal eldöntötte a továbbjutás kérdését. Mindkét gólban közreműködött a Juventus és a Bologna korábbi támadója, Emanuele Giaccherini, aki a Napoli második gólját maga szerezte, a harmadikat pedig előkészítette a középen érkező Manolo Gabbiadininek.

A találkozó 80. percében bemutatkozott a Napoli frissen igazolt olasz válogatott csatára, Leonardo Pavoletti, aki a Genoától érkezett az ősszel hónapokra megsérülő Arkadiusz Milik kiesése miatt.

Leonardo Pavoletti 10 percet kapott Forrás: NurPhoto/Ernesto Vicinanza/NurPhoto/Ernesto Vicinanza

Belefért a vereség is

Az Atlético Madrid némi meglepetésre hazai pályán (0-0-s első játékrészt követően) 3-2-es vereséget szenvedett a Las Palmastól a Király-kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján, de így is továbbjutott, mivel a párharc első mérkőzését idegenben 2-0-ra megnyerte.

A mérkőzés első gólját a FIFA-gáláról épphogy hazatérő Antoine Griezmann szerezte, a francia támadó sorozatban harmadik tétmérkőzésén volt eredményes, ez a legjobb sorozata a 2016-2017-es szezonban.

A Las Palmas kétszer is egyenlített a második félidőben, végül egy csodás kapásgóllal szerzete meg a győzelmet a 93. percben, a vendégek pechére nem maradt idő egy újabb, továbbjutást jelentő gól megszerzésére.

Eredmények:
Angol Ligakupa
Elődöntő, 1. mérkőzés
Manchester United–Hull City 2-0 (0-0)
gól: Mata (56.), Fellaini (87.)

Olasz Kupa
Nyolcaddöntő
Napoli-Spezia (2. osztály) 3-1 (1-1)
gól: Zielinski (3.),Giaccherini (56.), Gabbiadini (57.) ill. Raúl Albiol (35., öngól)

Spanyol Király-kupa
Nyolcaddöntő, visszavágó
Atlético Madrid-Las Palmas 2-3 (0-0)
gól: Griezmann (49.), Correa (61.), ill. Livaja (57., 89.), Garcia (90+3.)
Továbbjutó: Atlético Madrid, összesítésben 4-3-mal

Francia Ligakupa
Negyeddöntő:
Nantes–Nancy 0-2 (0-2)
Sochaux (2. osztály)–Monaco 1-1 (1-0) - 11-esek után: 4-5