Társoldalunk:

Messiék segítségével költözhet nagyobb lakásba egy magyar család

2017.01.11. 16:29

Lionel Messi és Andrés Iniesta, az FC Barcelona két sztárjának dedikált mezét árverezték el egy barcelonai étteremben. A befolyt összegből egy héttagú szombathelyi család költözhet nagyobb lakásba.

Az árverésre a Camp Nou stadion mellett álló, magyar tulajdonban lévő Futballárium nevű étteremben került sor - írja a Bors.

A katalán csapat két sztárja által felajánlott dedikált mezeket egy felvidéki magyar házaspár vette meg 660 ezer forintért, amihez további adományokból még 106 ezer forintot tudtak hozzátenni, mondta az étterem tulajdonosa, Büki Péter, hozzátéve, a két futballista és a klub is tisztában van vele, hogy a mezekből befolyt összeget milyen jótékony célra fordítják.

A 806 ezer forintot a szombathelyi Baán László kapja, aki héttagú családjával így akár már heteken belül háromszobásra cserélheti mostani másfélszobás lakását.

"A Barcelona ezt az újságcikket is elkérte, ennyire érdekli őket a jótékonysági akció végeredménye. Iniestáék pedig szó szerint azt mondták nekem, remélik, tudnak segíteni a családon, és további magyarokat támogató adományokban is partnerek lesznek a jövőben" – tette hozzá Büki Péter.