Társoldalunk:

Hongkongba igazolt a magyar foci világvándora

2017.01.11. 12:50

A hongkongi bajnokság listavezetőjéhez, a Kitchee SC-hez szerződött Vadócz Krisztián. Ez lesz a középpályás kalandos karrierjének 12. állomása.

A 39-szeres magyar válogatott Vadócz Krisztián szerdán aláírt a hongkongi bajnokság éllovasához, a Kitchee SC-hez. Hogy mennyi időre szól az új szerződése, azt nem lehet tudni, azt viszont igen, hogy a csapatnak komoly céljai vannak: ahogy a Vadócz ügyeit intéző CMG menedzseriroda a közösségi oldalán írta: a klub az ázsiai Bajnokok Ligáját célozta meg. 

Ami nem is tűnik elérhetetlen álomnak: a 11 csapatos élvonalban jelenleg veretlenül – nyolc győzelem, három döntetlen – áll az élen a Kitchee, és a hongkongi bajnok egyenes ágon jut ki az ázsiai bajnokok tornájára. 

Vadócz – ahogy azt egy korábbi cikkünkben megírtuk – a magyar foci modern világvándora. A középpályás karrierjében a Kitchee lesz a 12. állomás (a NEC Nijmegennél kétszer is megfordult). 

A magyar futballvándor karrierjének eddigi állomásaiForrás: Origo

Legutóbb az indiai profi ligában szereplő Mumbai Cityben játszott, ahol a szezon végén bekerült a bajnokság álomcsapatába is.