Vágólapra másolva!
A Chelsea engedélyt kapott a kerület tanácsától, hogy megkezdje stadionja átépítését. Még sok a kérdés, de annyi bizonyos, hogy a 60 ezresre bővítendő Stamford Bridge felújítása félmilliárd fontba kerül majd.

Hammersmith and Fulham - bizony, a Stamford Bridge nem Chelsea-ben, hanem a szomszédos Fulhamben van - kerületi bizottsága engedélyt adott a Chelsea stadionjának felújítására. A londoni klubnak most már csak Sadiq Khan polgármester engedélyét kell megszereznie, akinek minden a városban zajló, ilyen mérvű építkezést jóvá kell hagynia.

A Chelsea, mivel a stadiont épületek veszik körbe, azt tervezi, hogy

a létesítményt mélyebbre ásva növeli a befogadóképességet 60 ezresre

(jelenleg 42,500 néző fér be). A Stamford Bridge jelenleg a 7. legnagyobb stadion a PL-ben, de a Nagy Négyes tagjai közül a legkisebb.

Így fog kinézni a Stamford Bridge Forrás:Hammersmith & Fulham Council/Chelsea FC

A jelenleg a Premier League élén álló csapatnak a munkálatok 2021-re ígért befejezésééig ki kell költöznie a stadionból, de a munkálatok legkorábban 2018-ban kezdődhetnek meg,

mert a Tottenham csak akkor költözik ki a Wembleyből, ahova a Chelsea fészkelné be magát az építkezés végéig.

Az első hírek szerint 500 millió fontba (kb 180 milliárd forint) kerülő átépítést Roman Abramovics tulajdonos saját vagyonából finanszírozza, és közben tárgyalásokat kezdett a Stamford Bridge-telek lízingjogának meghosszabbításáért is, pedig még a jelenleg érvényben levő kontraktusból is hátra van 180 év.