Társoldalunk:

Véleményt mondott Messiről, kirúgta a Barcelona

2017.01.13. 20:59

Az FC Barcelona kirúgta a La Masia labdarúgó akadémia egyik igazgatóját, aki álláspontjával nem megegyező nyilatkozatot tett Lionel Messiről - írja a Mundo Deportivo.

Peter Gratacóst az FC Barcelona szerda esti Király-kupa-mérkőzése után faggatták az újságírók, egyik kérdésükre felelve azt mondta, Lionel Messi nem lenne ugyanaz a játékos csapattársai nélkül.

Lionel Messi nem lenne ugyanolyan jó futballista, ha nem Gerard Piqué, Andrés Iniesta vagy épp Neymar lenne a csapattársa" – mondta a Barca akadémiájának intézményi kapcsolatokért felelős vezetője, Messi korábbi edzője.

Ha nem a Barcába játszana, nem lenne ennyire jó?Forrás: NurPhoto/Xavier Bonilla/NurPhoto/Xavier Bonilla

A Barcelona vezetőségének egyáltalán nem tetszettek Peter Gratacós szavai, ezért Albert Soler sportigazgató gyorsan menesztette is.

Nyilvánosan közölt egy véleményt, amellyel a klub nem tud azonosulni" – szólt a klub indoklása a kirúgást követően.

Spanyol források szerint azért is érintette érzékenyen a Barcelona vezetői Gratacós nyilatkozata, mert attól félnek, hogy negatív hatással lehet a klub és az argentin szupersztár jelenleg is zajló szerződéshosszabbítási tárgyalásaira. Messi barcelona szerződése 2018 nyarán jár le, ezt a katalán klub szeretné minél előbb meghosszabbítani.

Messi boldogságánál kevés fontosabb dolog van az FC BarcelonánálForrás: NurPhoto/Xavier Bonilla/NurPhoto/Xavier Bonilla

Gratacós játékosként szerepelt a Barcelona B csapatában, 2003 és 2005 között pedig vezetőedzője is volt a tartalékoknak, ekkor dolgozott együtt a fiatal Messivel. A hírek szerint egyébként maradhat a klubnál, csak vezetői pozíciójából állították fel.