Kiütötték Liverpoolban a Manchester Cityt

Lukaku, foci
Everton's Belgian striker Romelu Lukaku (C) celebrates after scoring the opening goal of the English Premier League football match between Everton and Manchester City at Goodison Park in Liverpool, north-west England on January 15, 2017. / AFP PHOTO / Paul ELLIS / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Szezonbeli legnagyobb vereségét szenvedte el a Manchester City labdarúgócsapata, miután 4-0-ra kikapott az Everton otthonában a Premier League 21. fordulójában. A két város másik párharcában a Manchester United otthon játsuzott 1-1-et a Liverpoollal.

Az Everton a 34. percben szerzett vezetést, Mirallas jobbról szépen gurított középre, Lukaku pedig az akcióval együtt jobbra mozgó Bravo kapus helyére visszalőtte a labdát (1-0).

A szünet után még be sem melegedtek a játékosok, amikor Barkley passzát a védők közül kilépő Mirallas lőtte a jobb sarokba (2-0).

A harmadik gól előtt ismét Barkley indított kiválóan, Davies pedig 7 méterről gyöny9örűen átnyeste a labdát a kivetődő kapus és becsúszó Yaya Touré felett (3-0).

És még mindig nem volt vége, a 90. percben csereként pályára lépett a frissen igazolt Lookman és négy perc múlva megszerezte önmaga első, csapata negyedik gólját (4-0).

A Manchester City ötödször kapott ki a Premier League-ben, korábban a Tottenham (0-2), a Chelsea (1-3), a Leicester (2-4) és a Liverpool (0-1) győzte le.

Paul Pogba (Manchester United) és Emre Can (Liverpool) csatája Forrás: AFP/Oli Scarff

A forduló másik rangadóján ugyancsak a két város csapatai csaptak össze: a 11 mérkőzés óta tartó veretlenségi és hatmeccses győzelmi sorozatban lévő Manchester United az öt ponttal előtte álló Liverpoolt fogadta.

A hazaiak elképesztő helyzeteket hagytak ki, a 22. percben Lovren rossz hazaadására Ibrahimovic startolt, és ugyan összerúgott Mignolet kapussal, a labda a háló tetejére hullott. Egy perc múlva Pogba léphetett ki egyedül, de a 16-osról a bal kapufa mellé lőtt.

Amikor az volt a kérdés, hogy mikor szerez vezetést a hazai csapat, akkor a 27. percben Pogba érthetetlen módon kézzel ütött bele egy labdába a saját 16-osán belül, Milner pedig nem hibázta el a büntetőt (0-1).

Az első félidőben még Ibrahimovic és Mkitarjan egyenlíthetett volna, de Mignolet mindkétszer nagyot védett.

A szünetben beállt Rooney és a manchesteri nyomás hiába fokozódott, Mignolet egészen a 84. percig állta a sarat. Akkor Fellaini fejese ugyan a bal kapufán csattant, de egy visszaemelt labdát Ibrahimovic már a hálóba fejelt (1-1).

Eredmény, Premier League, 21. forduló:
Everton - Manchester City 4-0 (1-0)
gól: Lukaku (34.), Mirallas (47.), Davies (79.), Lookman (90+4.).

Manchester United - Liverpool 1-1 (0-1)
gól: Ibrahimovic (84.), illetve Milner (27., öngól).