Társoldalunk:

Kiütötték Liverpoolban a Manchester Cityt

2017.01.15. 16:26

Szezonbeli legnagyobb vereségét szenvedte el a Manchester City labdarúgócsapata, miután 4-0-ra kikapott az Everton otthonában a Premier League 21. fordulójában. A két város másik párharcában a Manchester United otthon játsuzott 1-1-et a Liverpoollal.

Az Everton a 34. percben szerzett vezetést, Mirallas jobbról szépen gurított középre, Lukaku pedig az akcióval együtt jobbra mozgó Bravo kapus helyére visszalőtte a labdát (1-0).

A szünet után még be sem melegedtek a játékosok, amikor Barkley passzát a védők közül kilépő Mirallas lőtte a jobb sarokba (2-0).

A harmadik gól előtt ismét Barkley indított kiválóan, Davies pedig 7 méterről gyöny9örűen átnyeste a labdát a kivetődő kapus és becsúszó Yaya Touré felett (3-0).

És még mindig nem volt vége, a 90. percben csereként pályára lépett a frissen igazolt Lookman és négy perc múlva megszerezte önmaga első, csapata negyedik gólját (4-0).

A Manchester City ötödször kapott ki a Premier League-ben, korábban a Tottenham (0-2), a Chelsea (1-3), a Leicester (2-4) és a Liverpool (0-1) győzte le.

Paul Pogba (Manchester United) és Emre Can (Liverpool) csatájaForrás: AFP/Oli Scarff

A forduló másik rangadóján ugyancsak a két város csapatai csaptak össze: a 11 mérkőzés óta tartó veretlenségi és hatmeccses győzelmi sorozatban lévő Manchester United az öt ponttal előtte álló Liverpoolt fogadta.

A hazaiak elképesztő helyzeteket hagytak ki, a 22. percben Lovren rossz hazaadására Ibrahimovic startolt, és ugyan összerúgott Mignolet kapussal, a labda a háló tetejére hullott. Egy perc múlva Pogba léphetett ki egyedül, de a 16-osról a bal kapufa mellé lőtt.

Amikor az volt a kérdés, hogy mikor szerez vezetést a hazai csapat, akkor a 27. percben Pogba érthetetlen módon kézzel ütött bele egy labdába a saját 16-osán belül, Milner pedig nem hibázta el a büntetőt (0-1).

Az első félidőben még Ibrahimovic és Mkitarjan egyenlíthetett volna, de Mignolet mindkétszer nagyot védett.

A szünetben beállt Rooney és a manchesteri nyomás hiába fokozódott, Mignolet egészen a 84. percig állta a sarat. Akkor Fellaini fejese ugyan a bal kapufán csattant, de egy visszaemelt labdát Ibrahimovic már a hálóba fejelt (1-1).

Eredmény, Premier League, 21. forduló:
Everton - Manchester City 4-0 (1-0)
gól: Lukaku (34.), Mirallas (47.), Davies (79.), Lookman (90+4.).

Manchester United - Liverpool 1-1 (0-1)
gól: Ibrahimovic (84.), illetve Milner (27., öngól).