Majdnem pontvesztéssel kezdte az évet a Bayern München a Freiburg ellen

fbl Horizontal
Munich's Polish forward Robert Lewandowski (2ndR) celebrates after he scored during the German first division Bundesliga football match SC Freiburg vs FC Bayern Munich in Freiburg, Germany, on January 20, 2017. / AFP PHOTO / THOMAS KIENZLE / RESTRICTIONS: DURING MATCH TIME: DFL RULES TO LIMIT THE ONLINE USAGE TO 15 PICTURES PER MATCH AND FORBID IMAGE SEQUENCES TO SIMULATE VIDEO. == RESTRICTED TO EDITORIAL USE == FOR FURTHER QUERIES PLEASE CONTACT DFL DIRECTLY AT + 49 69 650050
Vágólapra másolva!
A Bayern München a rendes játékidő hosszabbításában nyert 2-1-re Freiburgban a Bundesliga 17. fordulójának pénteki nyitómérkőzésén.

A bajorok már a 4. percben hátránybakerültek, miután egy középpályás flipperezést követően Haberer lőtt Neuer kapujába.

A Bayern ettől nyilván nem zuhant össze, és fél óra elteltével Robert Lewandowski ki is egyenlített, méghozzá egy klubtörténeti góllal: 80 meccsre volt szüksége, hogy berámoljon 60 bajnoki gólt a Bayern színeiben, ugyanerre az eddigi rekorder Gerd Müllernek 93 meccs kellett.

Gyűrték egymást becsülettel a csapatok, de nyilvánvaló volt, hogy a Bayern fog nyerni, ugyanis utolsó 37 meccsét megnyerte a csapat, amikor a lengyel csatár bevette az ellen kapuját. És ez most is így történt, ráadásul újfent Lewa volt eredményes a 90+1. percben.

A Bayern így továbbra is vezeti a tabellát, átmenetileg hat pontra növelve előnyét a második helyezett RB Leipzig előtt.

Eredmény, Bundesliga 17. forduló:
SC Freiburg-Bayern München 1-2 (1-1)
g.: Haberer (4.), ill. Lewandowski (35., 90+1.)

Az élcsoport:
1. Bayern München 42 pont (17 mérkőzés)
2. RB Leipzig 36 pont (16 mérkőzés)
3. Hertha BSC 30 pont (16 mérkőzés)
...8. Freiburg 23 pont (17 mérkőzés)