Mourinho egy lépésre került újabb manchesteri trófeájától

Horizontal
Manchester United's French midfielder Paul Pogba (C) celebrates with teammates afer scoring during the EFL (English Football League) Cup semi-final second-leg football match between Hull City and Manchester United at the KCOM Stadium in Kingston upon Hull, north east England on January 26, 2017. / AFP PHOTO / Oli SCARFF / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
A Manchester United 2-1-es vereséget szenvedett a Hull City otthonában az angol Ligakupa elődöntőjének visszavágóján, de 3-2-es összesítéssel bejutott a sorozat fináléjába, amelyben a Liverpoolt búcsúztató Southampton lesz az ellenfele. Apró szépséghiba, hogy Mourinhóék 18 mérkőzésen át tartó veretlenségi sorozata viszont megszakadt.

A Manchester United hazai pályán 2-0-ra megnyerte a párharc első mérkőzését, talán ezért (és pihentetés céljából) sem volt ott Rooney, Mata és Mhitarjan ott José Mourinho kezdőcsapatában.

Az első félidőben a Hull City a zárkózás reményében mindent egy lapra feltéve támadott, és jóval aktívabb volt a kapu előtt, mint az eredmény őrzésére koncentráló manchesteriek. A próbálkozásnak egy büntető hozta el az eredményét, a Hull egy elsőre véleményes, másodikra viszont jogos tizenegyest kapott a 35. percben, amelyet Tom Huddlestone értékesített.

A szabálytalanság:

A végrehajtás:

A második félidőben már jobban futballozott a manchesteri csapat, amely az 53. percben akár büntetőt is kaphatott volna, a 66. percben viszont Pogba okos góljával egyenlített.

A rekordösszegért igazolt francia sok kritikát kapott a szezon első felében, de már a hetedik gólját szerezte a ManUnitedben, ezzel pedig

Zlatan Ibrahimovic mögött a klub második legeredményesebb játékosa a 2016-2017-es idényben.

A Hull City a 85. percben a szenegáli Omar Baye Niasse révén a győzelmet megszerezte, de a továbbjutáshoz még két gólra lett volna szüksége csapatának, ez pedig nem jött össze, maradt a 2-1-es hazai győzelem, amely Rooneyék továbbjutását jelentette.

A Ligakupa döntőjében tehát a Manchester United a Southamptonnal találkozik, a finálét február 26-án rendezik a londoni Wembleyben. José Mourinho így már a télen megnyerheti második trófeáját a Manchester Uniteddel az augusztusi Community Shield után. A portugálnak három Ligakupa-döntőből eddig három győzelem a mérlege.

A Manchester United kilencedik alkalommal jutott el a sorozat fináléjába, ebben a tekintetben csak a Liverpool (12) előzi meg.

Angol Ligakupa, elődöntő, visszavágó:
Hull City-Manchester United 2-1 (1-0)
gól: Huddlestone (35., 11-esből), Niasse (85.), ill. Pogba (66.)
Továbbjutott: a Manchester United 3-2-es összesítéssel.