Dimitri Payetet addig nem engedné el a West Ham, amíg vissza nem adja januári fizetését

Dimitri Payet, Olympique Marseille, Horizontal
Olympique de Marseille's new forward Dimitri Payet poses with his jersey during a press conference on January 30, 2017 at Robert-Louis Dreyfus Stadium in Marseille, southern France. Dimitri Payet made a record-breaking return to Olympique Marseille on January 30 leaving a bitter taste at West Ham United after going on strike to force a transfer. / AFP PHOTO / ANNE-CHRISTINE POUJOULAT
Vágólapra másolva!
Dimitri Payet hétfőn aláírt régi-új klubjához, az Olympique Marseille-hez, a sokak számára váratlan lépéssel pedig alaposan magára haragította immár előző klubja, a West Ham United vezetőségét. Londonban kígyónak nevezik, visszakérik a januári fizetését és még a mezeit is visszavásárolják.

Dimitri Payet 25 millió font fejében írt alá négy és fél évre szóló szerződést azzal az Olympique Marseille-jel, amelyiktől 2015 nyarán 10,7 millió fontért kertült a Premier League-ben szereplő West Ham Unitedhez.

Nagy most az öröm Marseille-ben:

Az előző szezonban klubjában és a francia válogatottban is remeklő - előzővel hetedik lett a bajnokságban, 30 mérkőzésen 9 gólt szerzett, és tucatnyi gólpasszt adott, a profi játékosok az év legjobbjának választották, a válogatottal pedig ezüstérmes lett a nyári Európa-bajnokságon.

Már az Eb-n megmondta, hogy ez az ő otthona:

A West Hamet azok után hagyja faképnél, hogy tavaly nyáron öt és fél évvel, 2021 júniusáig meghosszabbították a szerződését. A csapat azonban az idei szezonban jobbára csak szenved, kiestek az Euroliga selejtezőjéből, csak tizedikek a bajnokságban, és a költözés óta - a Boleyn Groundról az Olimpiai Stadionba tette át székhelyét a csapat - csak a baj van. Payet így már nem érezte annyira jól magát, haza húzta a szíve, és vissza is tért Marseille-be.

Nagyon várták már otthon:

Ez a lépés viszont teljesen kiborította a WHU döntéshozóit. A klub egyik tulajdonosa, David Sullivan kijelentette, hogy a francia játékmester addig nem megy sehová, amíg vissza nem adja januári fizetését, ami az angol lapok szerint 500 ezer font.

A tulaj fia, Jack Sullivan tovább ment, ő egyenesen amondó, hogy a francia személyében bizony kígyót melengetett a keblén a londoni csapat:

Azok a szurkolók sem jártak valami jól, akik abban a tudatban, hogy a csapat legjobbja 2021-ig Londonban kergeti majd a labdát, 60 fontért (kb. 22 ezer forint) megvették a Payet felíratú WHU-mezeket. Őket most igyekszik kárpótolni a klub, méghozzá úgy, hogy 25 font kedvezménnyel cserélhetik ki bármilyen más mezre a távozó sztár trikóját - jelentette be Karren Brady, a klub igazgatója.

Nehéz itt már okosnak lenni:

Azonban nem minden szurkolót sikerül meghatni ezzel a gesztussal, vannak, akik szerint nem elég, hogy a klub hagyta eligazolni a csapat legjobbját, még a raktáron porosodó mezeket is megpróbálják rájuk sózni, újabb 35 fontot kihúzva a zsebükből.