Vágólapra másolva!
Először szállt repülőre a brazil Chapecoense futballcsapata azóta, hogy novemberben tragikus repülőszerencsétlenség áldozata lett a klub több játékosa.

A Chapecoense csapata a Copa Sudamericana döntőjére utazott, amikor repülőgépe - vélhetően a kifogyott üzemanyag miatt - röviddel a leszállás előtt lezuhant a kolumbiai Medellín közelében. 71 ember vesztette életét, 19-en tartoztak közvetlenül a brazil csapat játékoskeretéhez vagy edzői stábjához. A klub játék nélkül nyerte el a Copa Sudamericana trófeáját.

A Chapecoense azóta 22 új játékost igazolt, lejátszott két tétmérkőzést és első gólját is megszerezte. A klubot a brazil válogatott néhány nappal ezelőtt egy jótékonysági mérkőzéssel segítette meg.

A Chapecoense kedden egy újabb fontos lépést tett meg a gyógyulás és az újjászületés útján, hiszen

a csapat először utazott repülővel a szerencsétlenség óta.

A játékosokat több szurkoló is elkísérte a repülőtérre és sok sikert kívánt az Atlético Tubarao elleni mérkőzésre, a csapat 32 perces repülőút után biztonságban megérkezett a találkozó helyszínére.

A futballistái szurkolókkal fotózkodtak a reptéren Forrás: globoesporte.com
Minden simán ment Forrás: globoesporte.com

„Fájdalmas tragédia, ami történt, de az már a múlt, tovább kell lépnünk és a jelenre koncentrálnunk. Mindannyian hozzá vagyunk szokva, hogy repülővel utazzunk a mérkőzésekre, minden a legnagyobb rendben ment" – nyilatkozta a földet érés után a Chapecoense hátvédje, Douglas Grolli.

Minden rendben, mutatja Douglas Grolli Forrás: globoesporte.com