Társoldalunk:

Kubatov Gábor: Marad a vénaszkenner, az ultrák helyett jöttek mások

2017.02.01. 01:47

Ameddig ő marad a Ferencvárosi Torna Club elnöke, marad a vénaszkenner is a Groupama Arénában - ezt nyilatkozta a Lokál reggel megjelenő számában Kubatov Gábor.  Azt is mondta, hogy 2020-ra modern sportvárost szeretnének létrehozni a Népligetben.

"Az ultrák nincsenek kitiltva a stadionból, hanem elhatározták, hogy nem jönnek be. Ők is a Ferencváros családjának tagjai, de ehhez az is hozzátartozik, hogy annak ellenére sem lettek kevesebben a meccseken, hogy a távolmaradást választják.

A megüresedett helyeket betöltik új szurkolók, akik értékelni tudják, hogy kulturált keretek között biztathatják a csapatot - mondta a bajnokcsapat elnöke.

Kubatov Gábor szerint az ultrák is a Ferencváros családjának tagjaiForrás: MTI/Földi Imre

Kubatov Gábor szerint az elmúlt évek során kiderült, hogy a drukkerek egy része nem vállalja a felelősséget a tetteiért, ezért nem tud megbízni bennük.

Hokipálya, uszoda és kizicsarnok is épül

A korábban Fradiváros néven ismertté vált beruházásról Kubatov Gábor elmondta, a külső kommunikációban immár a népligeti sportfejlesztés kifejezést használják, "mert semmit sem akarnak kisajátítani".

A klub célja, hogy 2020-ra ultramodern sportvárossá nője ki magát az FTC egyesített népligeti bázisa.- Olyan sportközpontot képzelünk el, amely nemcsak Magyarországon, de Európában is a legmagasabb színvonalat képviseli. Egyébként az már önmagában ritkaságszámba megy, hogy ugyanannak az egyesületnek szinte valamennyi szakosztálya egy helyen tölti a mindennapjait - nyilatkozta a klubelnök.

Kubatov Gábor azt is mondta, hogy jégkorongpálya, uszoda és új kézilabdacsarnok is épül a sporttelepen.

- A fenntarthatóság természetesen lényeges eleme a terveknek, ezért olyan olcsón - adott esetben megújuló energiával - üzemeltetett csarnokokat építünk majd, amelyeket a sporton kívül egyéb célra is lehet használni - tette hozzá.