Vágólapra másolva!
Nem valószínű, hogy a 2018-as labdarúgó-világbajnokság jelenti a búcsút Gianluigi Buffon számára, az olaszok 39 éves világbajnok, Eb-ezüstérmes kapusa 40 éves kora után is folytathatja pályafutását.

Buffon egy hete, január 28-án ünnepelte a 39. születésnapját, és úgy tűnik, a hétszeres olasz bajnok kapusnak esze ágában sincs a visszavonuláson gondolkodni. Menedzsere, Silvano Martina úgy véli, ügyfele még mindig elég jó ahhoz, hogy folytassa pályafutását.

„Nagyon szeretne ott lenni a 2018-as oroszországi futballvébén, és figyelembe véve a hangulatát, lelkierejét, sportág iránti szeretetét és jelenlegi formáját, valószínű, hogy a vébé után sem hagyja abba" – nyilatkozta a Rai Sportnak.

Gianluigi Buffon és Gianluigi Donnarumma Forrás: AFP/Marco Bertorello

Az utódlás kérdése a válogatottban biztosítottnak látszik, az AC Milan tizenéves játékosa, Gianluigi Donnarumma már két alkalommal játszhatott is a nemzeti csapatban. Abban azonban Martina kételkedik, hogy a kapust rá tudnák venni arra, hogy a Juventushoz igazoljon.

„Sohasem könnyű olyan nagy kluboktól, mint a Milan játékost venni. Sokszor hallom, hogy Donnarummát meg lehetne szerezni, de látva a klub iránti szerelmét, és ugyan bármi megtörténhet, én nem hiszem, Donnarumma eljönne Milánóból" – tette hozzá.