Lüktető meccsen jutott döntőbe a Barcelona

Luis Suarez, foci
Barcelona's Uruguayan forward Luis Suarez (L) eyes the ball during the Spanish Copa del Rey (King's Cup) semi final second leg football match FC Barcelona vs Club Atletico de Madrid at the Camp Nou stadium in Barcelona on February 7, 2017. / AFP PHOTO / LLUIS GENE
Vágólapra másolva!
Elsőként a címvédő Barcelona jutott be a labdarúgó spanyol Király-kupa fináléjába, a katalán csapat az idegenbeli 2-1-es győzelem után otthon 1-1-et játszott az Atlético Madriddal.

Az első félidőben a fővárosiak futballoztak fölényben, ám a hajrában Luis Suárez a házigazda Barcelonát juttatta vezetéshez. Csapata az 57. percben emberhátrányba került, miután Sergi Roberto megkapta második sárga lapját.

Két perccel később a vendég fővárosiak részéről Antoine Griezmann betalált, de gólját a játékvezető les miatt nem adta meg.

Luis Suárez: gól és piros lap Forrás: AFP/Lluis Gene

A 69. percben Yannick Carrasco második sárga lapja miatt az Atlético is megfogyatkozott, sőt Kevin Gameiro elhibázott egy tizenegyest, ám kisvártatva akcióból eredményes volt (1-1).

A végjátékban Luis Suárez szerzett egy les miatt szintén érvénytelenített gólt, és a 90. percben őt is kiállították. Ezt követően hiába támadott a hosszabbítást jelentő találatért az Atlético, a hazaiak megőrizték a döntetlent.

Eredmény, Király-kupa, elődöntő, visszavágó:
Barcelona - Atlético Madrid 1-1 (1-0)
gól: L. Suárez (43.), illetve Gameiro (83.)
piros lap: Sergi Roberto (57.), L. Suárez (90.), illetve Carrasco (69.)
továbbjutott: a Barcelona, 3-2-es összesítéssel.

Szerdán játsszák:
21.00: Alavés – Celta Vigo (az első mérkőzésen: 0-0)