Visszavonul a Bayern München legendája

FC Bayern Munich vs. PSV Eindhoven 4:1 FOOTBALL soccer CL
Munich's Philipp Lahm in action during the UEFA Champions League soccer match between FC Bayern Munich and PSV Eindhoven at the Allianz Arena in Munich, Germany, 19 October 2016. PHOTO: THOMAS EISENHUTH/dpa - NO WIRE SERVICE -
Vágólapra másolva!
Visszavonul a Bayern München legendás jobbhátvédje, Philipp Lahm. 

Bár egy év még hátra lesz a Bayern Münchennel kötött szerződéséből, Philipp Lahm kijelentette, hogy a szezon végén visszavonul a labdarúgástól.

A 33 éves jobbhátvéd mindent megnyert a müncheniekkel, amit lehetett,

a német válogatottnak pedig a csapatkapitánya volt, amikor világbajnokságot nyert 2014-ben.

"A szezon végén befejezem, és ezt már közöltem a klub elöljáróival is. Egy éve gondolkodom a döntésen, és végül arra jutottam, ezt a szezont még be tudom fejezni vezérként, aki mindent belead, de a következő évet már nem vállalom" – mondta Lahm a Wolfsburg elleni Német Kupa-nyolcaddöntő után.

Philipp Lahm, a vezér Forrás: Picture-Alliance/AFP/Thomas Eisenhuth

Lahm bőven 500 mérkőzés fölött zár majd a Bayernben, a 2002-ben bemutatkozó játékos a klub nevelése, összesen két évet töltött kölcsönben a Stuttgartnál. Hétszeres német bajnok, hatszoros kupagyőztes, és 2013-ban tagja volt az öt trófeát nyerő Bayernnek is. A német válogatottban 113-szor lépett pályára, világbajnoki címe mellett játszhatott Eb-döntőben, és számos egyéni elismerést is kapott.

Egyelőre nem lesz belőle vezető

Egyelőre nem biztos, hogy vezetőként folytatja a klubnál. "Gondolkodom a dolgon,

– mondta ezzel kapcsolatban a játékos. A Bayernnek nagy szüksége lenne egy sportigazgatóra, mert Matthias Sammer egészségügyi okokra hivatkozva lemondott, ezért július óta nincs betöltve a pozíció a klubnál.

A rendkívül intelligens védőt Pep Guardiola egy ideig a belső középpályás posztján is kipróbálta, de igazi posztja a védelem jobb oldalán van. Éveken át volt saját posztján a legszűkebb elit tagja, sokak szerint a legjobb.