Társoldalunk:

Húsz rossz meccs mellett egyetlen jó cselekedettel meggyőzte Balotelli a Nice elnökét

2017.02.10. 09:33

Jean-Pierre Rivére, a francia bajnokságban harmadik helyen álló OGC Nice elnöke egy interjúban mondta el, milyen megfontolások álltak a minden honnan elzavart Mario Balotelli szerződtetése mögött.

Mario Balotelli 2016. augusztus 31-én, a nyári átigazolási időszak utolsó napjának utolsó óráiban szerződött a Liverpooltól a francia OGC Nice gárdájához. Klubváltása annyiban nem volt meglepő, hogy Jürgen Klopp világossá tette, nem számít rá Liverpoolban, az viszont meglepő volt, hogy nem Olaszországba tért vissza, hanem a nagy terveket szövögető délfracia csapatot választotta. 

Jól döntött Balotelli, amikor Nizzát választottaForrás: AFP/Valery Hache

Sok választása ugyan nem volt, mert többé-kevésbé már mindenhol kitelt a sora, így, ha még focizni akart, akkor oda ment, ahová hívták. 

"Nem szoktam ilyet csinálni, de most alaposabban megnéztem magamnak a játékost - mondta a New York Timesnak nyilatkozva Jean-Pierre Rivére, a Nice elnöke. - Megnéztem, jó meccseit, rossz meccseit, az összes olyan videót, amiből a pletykák indultak. Húsz rossz húzásra jutott egy jó."

16 meccs, 10 gól:

Egy videó azonban mégis meggyőzte az elnököt. 

"A Manchester City egyik edzése után egy kisfiú odament hozzá, ő pedig kérdezte, hogy mit keres ott. A srác mondta, hogy nem akar iskolába menni, mert az osztálytársai csúfolják. Mario fogta, beültette a kocsijába, és elvitte a suliba, igazi sztárt csinálva a kisfiúból."

A családi klubot építő, az a csapat és a szurkolók közötti kapcsolatot rendkívül fontosnak tartó Rivére számára ez volt a döntő érv. Balotelli jött, és eddig úgy tűnik, hogy nem nyúltak vele mellé: 18 bajnokin 13 gólt rúgott, és nem ő generálja a híreket, hanem azok találják meg őt. Például, amikor a Bastia szurkolói rasszista huhogással fogadták, amit ő úriember módjára viselt el.

Ahogy a Lorient ellen kapott piros lapját követő fellebbezésből is győztesen került ki - törölték a büntetést.

A Nice 24 forduló után három ponttal lemaradva az éllovas Monacótól a tabella harmadik helyén áll (jobb gólkülönbségével előzi meg a címvédő PSG), azaz még minden esélye megvan, hogy bajnoki címet ünnepelhessen.