Hat év után gólt lőtt a Palermo a Juventusnak

Horizontal
Juventus' forward from Argentina Paulo Dybala (R) celebrates after scoring a goal with Juventus' forward from Argentina Gonzalo Higuain during the Italian Serie A football match between Juventus and Palermo at the Juventus Stadium in Turin on February 17, 2017. / AFP PHOTO / GIUSEPPE CACACE
Vágólapra másolva!
Kényelmesen focizva négy gólt lőtt a Juventus a Palermónak péntek este. A vendégek - akiknél mindkét magyar, Balogh és Sallai játszott -, csak a 93. percben tudtak szépíteni.

Serie A, 25. forduló:
Juventus-Palermo 4-1 (2-0)
gól: Marchisio (13.), Dybala (40. és 89.), Higuaín (63.), illetve Csocsev (93.)

Utoljára 2011. február 2-án szerzett gólt a Juventus ellen a Palermo, Giulio Migliaccio révén. Azon a meccsen nyertek is 2-1-re a déliek, a Juve egyetlen gólját Claudio Marchisio szerezte. Az utóbbi péntek este is betalált, korán vezetéshez juttatva csapatát.

A Palermóban mindkét magyar kezdett, Balogh Norbert olykor helyzetbe is került, Sallai Roland pedig nagyokat birkózott Kwadwo Asamoah-val. Egyoldalú küzdelem volt, a Juve még a szünet előtt megduplázta az előnyét.

A torinóiak szerdán Portóban játszanak a BL-ben, ezért érthetően nem mentek padlógázzal előre, ám így is teljesen kézben tartották a meccset, még újabb gólokat is szereztek. Nem maradhatott ki például Gonzalo Higuaín sem, aki ezzel megerősítette a helyét a góllövőlista élén (20).

És Higuaíntól futotta még egy remek gólpasszra a honfitársának, Paulo Dybalának is, aki szintén egyre inkább formába lendül, az idei naptári évben már hat gólja van.

Aztán 4-0-nál, a 93. percben legalább a becsületgólt megszerezte a Palermo, a bolgár Ivajlo Csocsev fejese révén.

Ez volt Leonardo Bonucci 300. meccse a Juvéban, amely zsinórban a 29. hazai bajnokiját nyerte meg.

A bajnokság élcsoportja:
1. Juventus 63 pont (25 meccs)
2. AS Roma 53 (24)
3. Napoli 51 (24)
...
18. Palermo 14 (25)