Társoldalunk:

A MU-legenda szerint túl sok a külföldi edző a Premier League-ben

2017.02.22. 12:44

A Manchester United korábbi labdarúgója és edzője, Ryan Giggs szerint túlságosan sok a külföldi vezetőedző az angol bajnokságban, emiatt a helyi, tehetséges trénerek nem jutnak elég lehetőséghez.

"Nincs elég brit edző a Premier League-ben, pedig szerintem fontos lenne, hogy bizonyíthassanak. Sok a jó külföldi szakember a ligában, de van rengeteg, hasonló képességű brit is. Ha nem kapsz esélyt, nem tudod megmutatni, mire jutsz egy tehetséges társasággal" - mondta Giggs, aki 2014-ben négy mérkőzésen keresztül vezetőedzője is volt a Unitednak, később pedig másodedzőként segítette Louis van Gaal munkáját. 

Ryan Giggsnek egyelőre nem jut kispad a Premier League-benForrás: DPPI/Michael Zemanek

Jelenleg az angol első osztály húsz csapata közül hétnek van brit edzője, de a bajnokság első hét helyén álló együttes mindegyikét külföldi tréner irányítja. A brit szakembert foglalkoztató gárdák közül a walesi Tony Pulis edzette West Bromwich Albion áll a legelőkelőbb helyen, a nyolcadikon.

Korábban Giggst a sajtó esélyesnek tartotta a Swansea kispadjára, ám a walesi együttes előbb októberben az amerikai Bob Bradleyt, majd az angol Paul Clementet választotta helyette.