Társoldalunk:

A Barcelona ötgólos győzelemmel üzent Párizsba

2017.03.04. 22:37

A Barcelona végig uralva a mérkőzést, egészen könnyedén győzte le hazai pályán 5-0-ra a Celta Vigót. Messi góljai és gólpasszai ellenére Neymar találatáról fogunk a legtöbbet beszélni.

A Celta Vigo az utóbbi hetekben egy egészen jó kis csapat benyomását keltette, elődöntőbe jutottak a Király Kupában, az Európa Ligában pedig a nyolcaddöntőbe, és úgy utaztak Barcelonába, hogy megnehezítenék a katalánok dolgát.

Ehhez képest az első félidőben a labdát is alig találták, annál több kemény belemenést osztottak ki. A 20. percben még Luis Suárez még kihagyott egy nagy helyzetet, négy perccel később aztán Lionel Messi a kezdőkörben a kapu felé fordult, megindult a labdával, majd a tizenhatos vonalára érve a jobb alsó sarokba tekert.

A gól után Messi nagyon titokzatos módját választotta az ünneplésnek, a telefonhívás egyezményes nemzetközi kézmozdulatát használva.

Persze azonnal elindultak a találgatások, akad, aki szerint ezzel jelezte az ügynökének, hogy megkezdheti a tárgyalásokat 2018-ban lejárzó szerződésének meghosszabbításáról most, hogy már Luis Enrique sem zavar be az idilli képbe. A mindig kritikus katalán publikum a meccs utolsó perceiben a távozó edző nevét skandálta.

Még a szünet előtt megduplázta az előnyét a Barca, Messi passzából Neymar pörgetett a kapuba egy olyan mozdulattal, amire csak születni lehet, mert ez nem tanulható.

Szünet után ott folytatták a csapatok, ahol tíz perccel korábban abbahagyták: Neymar kapta a rúgásokat, a Barca pedig rúgta a gólokat. Előbb Rakitic rúgott egyet, majd Messi Umtitivel is megrúgatta első barcás gólját - aprós szépséghiba, hogy mindkét gólszerző, ha csak kicsit is, de lesen volt.

Madridista oldal, de attól ez még les:

És Messi nem hagyta abba, inkább rúgott még egyet, így először volt benne a keze - pardon, a lába - négy gólban egy La Liga-meccsen.

A Celta a nagy verésekért járt Barcelonába: legutóbb tavaly februárban jártak a Camp Nouban, akkor 6-1-es zakóval mehettek haza.

Győzelmével a Barcelona, egyrészt üzent a Paris Saint-Germainnek a jövő heti Bajnokok Ligája-visszavágó előtt, hogy tudnak ők öt gólt rúgni (az első meccsen 4-0-ra nyerte a PSG), valamint újra átvetté a vezetést a tabellán az egy meccsel kevesebbet játszó Real Madrid előtt - a fővárosiaknak éppen a Celta otthonában kell majd pótolniuk egy elmaradt találkozót.

A Primera División 25. fordulójának eredményeit és további menetrendjét itt találja meg.