Doll: Németországban ilyen pályán csak tehenek legelhetnének

Budapest, 2017. március 4. Thomas Doll, a Ferenváros vezetőedzője a labdarúgó OTP Bank Liga 22. fordulójában játszott Újpest FC - Ferencváros mérkőzésen a fővárosi Szusza Ferenc Stadionban 2017. március 4-én. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Thomas Doll, a Ferencváros vezetőedzője az Újpest ellen 1-0-ra megnyert derbit követően nem éppen a legszebb szavakkal illette a Szusza Ferenc Stadion gyepszőnyegének minőségét. A hazaiak edzője, Nebojsa Vignjevic állítja, ha nyertek volna, akkor most azt mondaná, hogy ez volt a világ legjobb pályája.

"Ha belegondolok, hogy két csapat, amelyik Magyarország legfontosabb meccsét játssza, egy

akkor nem nagyon találom a szavakat. Hiába akarnak a nézők jó focit, akciókat és gólhelyzeteket látni, ha egy ilyen pályán csak az előre vágott hosszú labdákkal lehet operálni" - mondta Doll az M4 Sport mikrofonjába a lefújást követően, hozzátéve: "Ezért is inkább a harc állt előtérben. Jobb pályán sokkal jobb meccset játszottunk volna. Ha valakinek technikai problémái vannak, az még hatványozódik egy ilyen talajon."

Doll szerint jobb pályán jobb lett volna a rangadó Forrás: MTI/Kovács Tamás

A meccs utáni sajtótájékoztatón Nebojsa Vignjevicet, az Újpest vezetőedzőjét is megkérdezték arról, hogy szerinte milyen volt a talaj.

Nem tapasztaltam olyat, hogy a pálya hibája miatt ne tudtunk volna befejezni egy akciót. Nem ezen ment el a találkozó. Sajnos nem mondhatom azt, hogy a pálya minősége miatt nem sikerült gólt szerezni."

Ezek után a meccsről is beszéltek a szakemberek. Thomas Doll azt mondta, hogy akár kétgólos előnyt is szerezhettek volna az első 45 percben, majd elismerte, hogy a második félidőben gyengébben játszott a Fradi. "Az volt a probléma, hogy kevésbé tartottuk meg a labdát, az Újpestnek pedig 3 méterre a kapunktól is volt egy hatalmas lehetősége. Hiányoltam a nyugalmat a csapatomból, és ami gond volt még, hogy túlságosan az ötös védősorunkra bíztuk a védekezést.

A német edző szerint a Fradi a Honvéd elleni Magyar Kupa-meccset is egy nehezebb pályán játszotta. "Ezért sok energiát hagytunk ott, ennek tükrében még értékesebb a mai végeredmény. Szerencsés győzelem volt, de örömmel visszük magunkkal."

Dollt megkérdezték, mikor fog újra szép és eredményes meccseket játszani a Fradi. "Számunkra az a fontos, hogy sikeresen játsszunk, ezt a héten végrehajtottuk. Jelenleg problémáink vannak azt illetően, hogy tiszta, világos, átgondolt akciókat hajtsunk végre. Szívesen játszanánk szép labdarúgást, de a legfontosabb az eredmény."

Nebojsa Vignjevic szerint az Újpest jobban játszott Forrás: MTI/Beliczay László

Nebojsa Vignjevic szerint megérdemelte a Fradi a győzelmet, hiszen "ők rúgták a győztes gólt". A szerb edző sajnálja, hogy nem Dibusz Dénes FTC-kapus lett a mezőny legjobbja, ebben az esetben ugyanis jobban el tudná viselni a vereséget.

"Voltak helyzeteink, de az utolsó lövésbe, mozdulatba rendre hiba csúszott, főleg az ötösön belül.

3-5-2-es felállásban játszottunk, volt helyünk a támadások felépítésére, aztán kaptunk egy könnyű gólt egy buta szituáció után. Nyomtuk az ellenfelet, de sokkal jobban kellett volna koncentrálnunk. A szurkolók fantasztikus hangulatot teremtettek. Fájdalmas a vereség, mert jobbak voltunk a pályán, mégis kikaptunk."

A Fradi századszor is megverte az Újpestet