Hihetetlen csapattal kezdett a Freiburg

Freiburg
Tizenegy német játékossal a kezdőben állt fel a Freiburg a Hoffenheim elleni 1-1-re végződött bajnoki mérkőzésen.
Vágólapra másolva!
Voltak, akik nem akartak hinni a szemüknek, amikor meglátták a szombati Freiburg–Hoffenheim Bundesliga-mérkőzés előtt a hazai csapat összeállítását. A Freiburg edzője ugyanis tizenegy német játékost küldött a pályára, azaz egyetlen idegenlégiós nélkül kezdte meg a meccset. Ez pedig ma már teljességgel szokatlan Európa és a világ labdarúgásában.

Jegyezzük meg jól ezt az összeállítást: Schwolow - Kübler, Gulde, Kempf, Günter - Franz, Schuster, Höfler, Philipp - Haberer, Niederlechner. Csak azért nem nevezhetjük történelminek, mert az SC Freiburg nem először élt azzal a lehetőséggel, hogy légiósok nélkül kezdett egy mérkőzést a Bundesligában.

Christian Streichnek semmi oka az aggodalomra, mert a Freiburg jelenleg a nyolcadik a Bundesligában Forrás: AFP/Thomas Kienzle

A Bundesliga egyik "kiscsapata" jelenleg 34 ponttal nyolcadik a tabellán, mindössze két ponttal vannak elmaradva az Európa Liga-indulást jelentő hatodik helytől. A klub amúgy sajátos filozófiát alkalmaz az edzőivel szemben.

– hangzik az elnöki verdikt. Mivel a Bundesliga első osztályában 18 csapat szerepel, a jelenlegi trénernek, Christian Streichnek akkor sem kellene aggódnia, ha az idény végén kiesnének az első osztályból. Ahhoz ugyanis, hogy a Freiburg kicsússzon az első huszonötből, az kellene, hogy a másodosztályú bajnokságban is legalább hét csapat előzze meg őket a tabellán. Elnézve a Freiburg mostani formáját, a közeljövőben ettől nem kell tartaniuk.