Vágólapra másolva!
A Manchester United csütörtök este 1-0-s győzelemmel és 2-1-es összesítéssel továbbverekedte magát a Rosztov ellen, így érdekelt lesz az Európa Liga péntek délutáni sorsolásán. A mérkőzés élvezeti értékéről sokat elárul, hogy a legtöbb szó az angolok hátvédjéről, Marcos Rojóról esett. De nem egy szép gól, egy földöntúli szerelés vagy kiemelkedő teljesítménye miatt, hanem mert banánt evett meccs közben. 

Igen, banánt evett meccs közben.

Csak azt nem értjük, ez miért olyan nagy dolog. Bizonyára sokan emlékeznek az akkor még Barcelonában futballozó Dani Alves esetére. A brazil játékosnak rasszista szurkolók odadobtak egy banánt, Dani Alves pedig fogta és megette. Az emberek imádták érte, a drukkert örökre eltiltották.

Csütörtök este nem erről volt szó, Rojo egyszerűen megéhezett. Mivel a banán kiváló és rendkívül gyorsan felszívódó energiaforrás, így Mourinho nem késlekedett, meghámozta, és a csereként melegítő Ashley Younggal pályára is küldte a gyümölcsöt a hátvédnek.

Bár valóban ritka látvány egy mérkőzés közben falatozó játékos, az internet futballkedvelő közössége talán a kelleténél jobban megdöbbent, hiszen csak egy éhségét csillapító, energiatartalékait újratöltő futballistáról van szó.

Mourino a lefújás utáni nyilatkozatában így beszélt a történtekről: "Én már sokszor voltam fáradt életemben, tudom, mire van szüksége a testnek. A játékos banánt kért, hát banánt kapott. Ebben semmi vicces nincs" - mondta a portugál menedzser.

Wayne Shaw piteevő mutatványa után néhányan azért gyanakodtak: vajon lehetett arra fogadni, hogy Rojo ráharap egy banánra a mérkőzésen? Ha a válasz igen, azt hamarosan megtudjuk.