Még tart Messiék némasági fogadalma

fbl Horizontal
Argentina's Ezequiel Lavezzi (2-R) is pictured on the bench before the start of the 2018 FIFA World Cup qualifier football match against Colombia, in San Juan, Argentina, on November 15, 2016. / AFP PHOTO / Juan Mabromata
Vágólapra másolva!
Az argentin fociválogatott tagjai tartják magukat korábbi elhatározásukhoz, és nem nyilatkoznak a sajtónak.

A világbajnoki selejtezőkre hazatérők – köztük a manchesteri különítmény, Sergio Agüero, Nicolas Otamendi, Marcos Rojo és Sergio Romero – legalábbis nem álltak szóba újságírókkal hétfőn.

A válogatott futballisták november közepén, a kolumbiaiak elleni 3-0-s győzelem után döntötték el, hogy meghatározatlan ideig nem állnak a sajtó rendelkezésére, tiltakozásul amiatt, hogy az egyik argentin rádió marihuánafogyasztással vádolta meg Ezequiel Lavezzit.

Lavezzi (fehérben) a Kolumbia elleni vb-selejtezőn Forrás: AFP/Juan Mabromata

"Eddig is sok támadás ért bennünket, sok tiszteletlenségben volt részünk, a Pochóval szemben megfogalmazott vád azonban nagyon komoly. Tisztában vagyunk azzal, hogy önök közül nem mindenki megy bele ebbe a játékba, nem mindenki tiszteletlen. Lehet minket bírálni, ha kikapunk, ha nem játszunk jól, de ez már személyes ügy. Ha most nem mondjuk azt, hogy állj, akkor soha" – közölte akkor Lionel Messi a sajtóteremben, ahol csapattársai is valamennyien felsorakoztak mellette.

Messit és barcelonai csapattársát, Javier Mascheranót keddre várják a Buenos Aires-i repülőtérre, ahol már a kifutópálya mellől kocsival szállítják őket a csapat szállására, a fővároshoz közeli edzőközpontba.

Az argentinok – akik 12 forduló után csak az ötödik helyen állnak a tízcsapatos dél-amerikai selejtezőben – csütörtökön a chileieket fogadják a River Plate stadionjában, ahol nagyon fontos lenne számukra a győzelem. A Copa América-győztes chileiek, illetve az ecuadoriak egy ponttal előzik meg őket, míg az első két helyen a brazilok és az uruguayiak állnak. Közvetlen vb-részvételt az első négy hely ér, az ötödik pótselejtezőt vív.

A chileiek elleni találkozó után öt nappal az argentinok La Pazba utaznak, ahol 2005 óta nem tudtak mérkőzést nyerni a bolíviaiak ellen.