Vágólapra másolva!
A szombati Portugália-Magyarország vb-selejtező előtt fokozódik a harci helyzet a házigazdáknál. A tűzvonalban most Pepe áll, és ezúttal nem egy kőkemény belemenés miatt juthatnak forrpontra az indulatok.

Míg szerdán azt írtuk, hogy Portugáliát, illetve a helyi sportlapokat nem hozza lázba a szombati vb-selejtező, addig egy nappal és egy portugál edzéssel később már azt állapíthatjuk meg, hogy a mieink elleni találkozó szépen lopakodik előre a hírek rangsorában.

A három vezető sportlap, az A Bola, az O Jogo és a Record is kettő helyett immár három oldalt szentel a felvezetésnek. Az O Jogo a keretbe újoncként bekerült fiatal kapust, Bruno Varelát népszerűsíti, a Record pedig a Monacóban szinte pillanatok alatt sztárrá váló Bernardo Silváról ír szépeket.

Bernardo Silváról mostanában nehezen lehetne rosszat írni Forrás: Origo

A legfontosabb cikk azonban az A Bolában olvasható. A lisszaboni lap azt járja körbe, hogy

vajon pályára lép-e a mieink ellen a Real Madrid középső védője, Pepe?

A 34 éves, 78-szoros válogatott védő kisebb sérülésre hivatkozva kihagyta klubja legutóbbi bajnokiját - amit a Real 2-1-re megnyert az Athletic Bilbao vendégeként - és a portugál lap szerint Zinedine Zidane, a madridi klub edzője azt kérte a portugál kollégáitól, hogy lehetőleg a mieink elleni vb-selejtezőn és a svédek elleni, négy nappal később esedékes barátságos meccsen se lépjen pályára, vagy csak epizód szerepet kapjon.

Úgy látszik, Pepével folyton csak a baj van Forrás: NurPhoto/DPI/NurPhoto/Dpi

Az A Bola szerint ennek az lehet az oka, hogy Pepének június 30-án lejár a szerződése, és a következő idényben Zidane már nem tart igényt a szolgálataira.

Egy Real Madrid-játékosra biztosan lenne kereslet a kínai bajnokságból,

de, ha összeszed egy fölösleges sérülést, akkor oda sem lesz könnyű elpasszolni.

Ehhez képest az A Bola beszámolója szerint a csütörtöki tréningen Pepe teljes értékű edzésmunkát végzett, azaz sem sérülésnek nem mutatta jelét, sem annak, hogy Fernando Santos szövetségi kapitány ne a kezdőben számítana rá. És nem azért, mert nincs alternatívája Pepének a keretben, hiszen Bruno Alves, Luís Neto és José Fonte is bevethető lenne középső védőként.