Társoldalunk:

A Honvéd leszakította a Fradit az élmezőnytől

2017.04.01. 22:20

A Budapest Honvéd hazai pályán 2-1-re legyőzte a Ferencvárost a labdarúgó NB I 24. fordulójában, így egy pontra megközelítette a listavezető Videotont.

A Honvéd jobban kezdte a meccset, a Ferencváros védelme sokat bizonytalankodott, a 20. percben pedig Zsótér meg is szerezte a vezetést a hazaiaknak. Legalább harminc métert vezethette a labdát úgy, hogy egyetlen Fradi-játékos sem támadta meg, majd lövésre szánta el magát, és egy nagy bombát akasztott a kapuba.

Bő tíz perccel később Eppel kettőre növelte a kispesti előnyt, majd egy védelmi hiba után Moutari még az első félidő hajrájában szépített.

Böde egy gólpasszig jutott szombat este KispestenForrás: MTI/Illyés Tibor

A második játékrészben próbálkozott a Ferencváros, de helyzetet szinte egyáltalán nem tudott kialakítani, a Honvéd pedig taktikusan tartotta az előnyt. A kispestiek az idei szezonban ötödször találkoztak a Fradival, négyszer a zöld-fehérek nyertek.

Thomas Doll, az FTC vezetőedzője az M4-nek így nyilatkozott a meccs után: "Ma sok minden nem működött, sokat hibáztunk, az első félidőben amatőr módon viselkedtünk több szituációban is. A mai teljesítményünkkel nem érdemeltük meg a győzelmet."

Marco Rossi, a Honvéd vezetőedzője: "Puskás Ferencnek is tetszhetett ez a meccs odaföntről, nagy szívvel játszottunk. Megtettünk egy újabb lépést az európai porond felé."

A meccs jegyzőkönyve:

Győzelmével a Honvéd egy pontra feljött a Videotonra, amely nem tudott nyerni Pakson. A Ferencvárosnak már hét pont a hátránya a Vidivel és hat a Honvéddal szemben.