Vágólapra másolva!
A Juventus szerda este bejutott az Olasz Kupa döntőjébe, annak ellenére, hogy 3-2-re kikapott a Napolitól az elődöntő visszavágóján. A mérkőzésről aligha őriz szép emlékeket a torinóiak cserekapusa, Neto. Nem beszélve Gianluigi Buffonról.

A 3-1-es hazai győzelem után a visszavágón sem forgott veszélyben a Juventus továbbjutása, köszönhetően Gonzalo Higuaín két góljának. A nyáron a Napolit elhagyó argentin mindkét találata után a páholyban helyet foglaló nápolyi klubelnök, Aurelio De Laurentiis felé mutatott, és azt kiabálta:

Higuaín négy meccsen négy gólt szerzett volt csapata ellen ebben a szezonban Forrás: NurPhoto/Franco Romano/NurPhoto/Franco Romano

A Napoli becsülettel küzdött a második félidőben, és meg is fordította a nápolyi mérkőzés eredményét, de a fináléhoz ez kevés volt.

A Napoli győzelmében nagy szerepet vállalt a Juventus kapujában a kupamérkőzéseken Buffont helyettesítő Neto. A brazil kapus a második félidőben ajándékozott egy gólt Dries Mertensnek, a csereként pályára lépő belga támadónak mindössze nyolc másodpercre volt szüksége, hogy a kapuba találjon.

Nem ez volt Neto utolsó hajmeresztő húzása, pár perccel később Leonardo Pavoletti kényszerítette nehéz helyzetbe, amit csak kis szerencsével tudott megoldani. Érdemes nézni Gianluigi Buffon reakcióját az oldalvonalnál, ezt már ő sem bírta idegekkel.