Társoldalunk:

Hollywoodi sztárok bábáskodhatnak az új Puskás-film körül

2017.04.07. 10:54

A leghíresebb magyar labdarúgóról, Puskás Ferencről készít filmet Andy Vajna producer és Joe Eszterhas, a világhírű magyar származású amerikai forgatókönyvíró. A hírt pénteken maga a filmügyi kormánybiztos jelentette be, aki producerként vesz részt a tervek szerint "nemzetközi, magánfinanszírozású" produkcióban.

"Producerként régóta gondolkodom azon, hogyan lehetne a leghíresebb magyar labdarúgóról, Puskásról egy izgalmas, a közönségnek is érdekes filmet készíteni. Elkezdtük a munkát Joe Eszterhasszal, aki már dolgozik a film forgatókönyvén. Joe-val remek csapat vagyunk, több filmet készítettünk már közösen, legutóbb a Szabadság, szerelem című mozin dolgoztunk együtt" – mondta Andy Vajna. 

Puskás Ferenc kapura lő az 1954-es berni vb-döntőbenForrás: DPA/AFP/usage worldwide, Verwendung weltweit/Schirner Sportfoto Archiv

Joe Eszterhas magyar származású amerikai író és producer, több közt az Elemi ösztön, a Flashdance, a Music Box (ez is Vajnával közös filmjük), a Showgirls című filmek fűződnek a nevéhez. 2012-ben Andy Vajna és a Magyar Nemzeti Filmalap meghívására mesterkurzust tartott Budapesten.

"Puskást a világon mindenhol ismerik, sok helyen még a mai napig Magyarországról Puskás neve jut először az emberek eszébe. Itt volt az ideje, hogy a Puskás életéről film készüljön. Egyelőre dolgozunk az ötleten, sok a nyitott kérdés, de mindenképpen egy nagyszabású nemzetközi, magánfinanszírozású produkcióban gondolkodunk" – tette hozzá a producer, aki eddig csaknem hatvan film elkészítésében működött közre.