A kirúgott kapitány biztos Argentína vb-részvételében

MESSI, Lionel Amszterdam, 2015. február 12.
A World Press Photo által 2015. február 12-én közreadott, a kínai Pao Taj-langnak, a Chengdu Economic Daily munkatársának a képe, amely a sport egyedi kategóriájának első helyezését nyerte el a World Press Photo
Amszterdam, 2015. február 12. A World Press Photo által 2015. február 12-én közreadott, a kínai Pao Taj-langnak, a Chengdu Economic Daily munkatársának a képe, amely a sport egyedi kategóriájának első helyezését nyerte el a World Press Photo nemzetközi sajtófotóversenyen Amszterdamban 2015. február 12-én. A képen Lionel Messi argentin csatár (k) nézi a bajnoki trófeát a 2014-es labdarúgó-világbajnokság Németország ellen játszott döntőjében, Rio de Janeiróban. (MTI/EPA/WPP/Chengdu Economic Daily/Pao Taj-lang)
Vágólapra másolva!
Az argentin labdarúgó-válogatott éléről hétfőn menesztett szövetségi kapitány, Edgardo Bauza biztos benne, hogy a csapat kijut a 2018-as oroszországi világbajnokságra.

"Volt néhány jó eredményünk és néhány kevésbé jó, de ettől függetlenül Argentína megszerzi a vb-kvalifikációt - mondta már menesztését követően a szakember, aki beszélt a selejtezős folytatásról is: -

A dél-amerikai csoportban ötödik helyen álló argentinok Uruguayban és Ecuadorban vendégeskednek, az idegenbeli fellépések között pedig Venezuelát és Perut fogadják majd.

védte meg a kritikáktól az argentin válogatott játékosait Bauza.

A menesztett szövetségi kapitány, Edgardo Bauza szerint Argentína biztosan kijut a világbajnokságra Forrás: AFP/Andres Larrovere

Az 59 éves szakember tavaly nyáron, a Copa Américát követően vette át a válogatott irányítását, a csapat akkor a dél-amerikai csoport harmadik helyén állt.

Bauzával a vb-selejtezős sorozatban három győzelem mellett három vereség és két döntetlen volt a mérleg, s az argentinok így 14 fordulót követően csak a pótselejtezőt érő ötödik helyen állnak.

A hátralevő négy mérkőzésüket ráadásul az ötszörös aranylabdás Lionel Messi nélkül kell megvívniuk, mivel a Barcelona sztárját a Chile elleni összecsapást követően a partjelző megsértéséért eltiltották.

Jorge Sampaoli, az első számú jelölt az argentin szövetségi kapitányi posztra Forrás: AFP

A helyi sajtó híreit megerősítette Claudio Tapia, a szövetség vezetője, ezek szerint

Jorge Sampaoli, a Sevilla vezetőedzője az első számú jelölt az argentin kispadra.

A tréner azonban egyelőre nem jelezte, hogy vállalná-e a feladatot. Sampaoli egyike a három argentin szakembernek, aki jelenleg európai nagycsapatnál dolgozik. Az argentin médiában olvasható hírek szerint a jelöltek között ott található Diego Simeone (Atlético Madrid) és Mauricio Pochettino (Tottenham Hotspur) neve is.