Vágólapra másolva!
Négy hetet kell kihagynia Marc Bartrának, a Borussia Dortmund labdarúgójának, aki a csapatbuszt ért keddi támadásban sérült meg.

A spanyol védő az egyetlen, aki a játékosok közül megsérült, amikor az együttest szállító autóbuszt bombatámadás érte, úton a vendég AS Monaco elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésre.

Az előzetes hírek arról szóltak, hogy Bartra csak kisebb sérüléseket szenvedett a karján, kedd éjszaka azonban kiderült, hogy a 26 éves játékos jobb csuklójában eltört egy csont, amit meg kellett operálni, és a beavatkozás során a karjából szilánkokat távolítottak el.

Marc Bartra már szombaton játszana Forrás: Instagram/Marc Bartra

Thomas Tuchel vezetőedző csütörtökön elmondta, a hátvéd már most, másfél nappal a műtétje után játszani szeretne, ennek ellenére körülbelül négy hétig nem léphet pályára.

„Négy hétig nem számíthatunk rá, noha ha rajta múlna, már szombaton az Eintracht Frankfurt ellen pályára lépne" – nyilatkozta. Hozzátette, a keddi történések teljesen szürreálissá tették az estét és a másnapot.

A szurkolók vele vannak Forrás: AFP/Sascha Schuermann

„A szerda olyan volt, mintha egy felhőn sétáltunk volna, de a mai, csütörtöki napon nagyon rosszul éreztem magam. Meg kell találni a módját, hogy feldolgozzuk a történteket, de nem tudom egyelőre, hogyan. Mindannyiunknak a maga módján kell foglalkozni ezzel, hiszen mindenki másképp élte meg. Sok játékos nem aludt, a legtöbben csak akkor fogták fel, mi is történt, amikor visszatértek a családjukhoz. Biztos vagyok benne, a helyzet hatással lesz a következő mérkőzésekre. Az idő majd segít" – mondta Tuchel.