Társoldalunk:

Szurkolók ütötték, rúgták a Lyon melegítő focistáit

2017.04.16. 18:31

Ijesztő jelenetek játszódtak le a vasárnap esti Bastia–Lyon francia bajnoki mérkőzés előtt. A találkozó egyórás csúszással elkezdődött, de nem fejeződött be, az újrajátszásról később döntenek.

A vendégségben szereplő Lyon játékosai épp a pályán melegítettek, amikor a Bastia hírhedt ultrái a pályára özönlöttek, labdával rugdosták és megtámadták őket. A dulakodás előtt jól látható, hogy Memphis Depay, a Lyon egyik sztárja és egy ultra a pályán került szóváltásba.

A focisták némi biztonsági segítséggel az öltözőbe menekültek, ahonnan nem voltak hajlandók kijönni.

A mérkőzés a rend helyreállítása után, majdnem egyórás késéssel kezdődött, majd amikor lefújták a gól nélküli első félidőt, az öltözőbe tartó lyoni kapust, Anthony Lopest ismét megtámadta a Bastia drukkereinek egy csoportja. A bíró ekkor - a Francia Labdarúgó Liga utasítására - úgy döntött, hogy nem folytatódik a mérkőzés.

Szurkolói balhé miatt csúszott a Bastia–Lyon kezdéseForrás: AFP/Pascal Pochard-Casabianca

A lyoniaknak nincs szerencséjük az ellenfél szurkolóival, csütörtöki Európa Liga-negyeddöntős mérkőzésük azért kezdődött háromnegyed órával később, mert a vendég Besiktas drukkerei pirotechnikai eszközöket dobáltak a hazaiak szektorába, ahonnan több tucat drukker a pályára szaladt, és ott keresett menedéket.

Brüsszelben ikszelt a ManUnited, szurkolói botrány volt Lyonban

Az Ajax és a Celta otthon győzött az Európa Liga negyeddöntőjének odavágóján.