Társoldalunk:

Egyelőre nem működik az Adams-faktor Granadában

2017.04.17. 08:37

A Celta Vigo magabiztos győzelmet aratott a kiesés ellen küzdő Granada otthonában a spanyol labdarúgó-bajnokság 32. fordulójának utolsó vasárnapi mérkőzésén.

A Granada a héten nevezte ki vezetőedzőnek a kispadon kevés tapasztalattal bíró Tony Adamset, az Arsenal és az angol válogatott egykori kapitányát. A fél évnél többet még egyetlen kispadon sem töltő angol legendára nehéz feladatot bíztak, bent kellene tartnia a csapatot a Primera Divsiónban.

Adams gyorsan munkához is látott, és lelkesedésére egészen biztosan nem lehet panasz, mert, aki így tud elővezetni egy gyakorlatot, arra mi is rábíznánk - szinte - bármit.

Az alapos és szakszerű felkészülést azonban nem hozta meg a joggal elvárt sikert, a tabella 10. helyén álló Celta Vigo könnyedén vitte al a három pontot Granadából. A Celta a 23. percben Jozabed góljával szerezte meg a vezetést.

A védők nem igazán értették meg egymást, amiben szerepe lehetett a rendhagyó csapatösszeállításnak is: a Granad kezdőjében 11 náció fiai futotta ki a pályára - spanyol nem volt köztük.

Negyed órával a lefújás előtt pedi három perc alatt le is zárta a meccset a Celta. Előbb Marcelo Díaz rúgott egy nagyon szép szabadrúgás gólt: 

majd egy tanári kontra végén Beauveu passzolta a kapuba Marcelo Dízanak a felső lécről levágódó lövését.

A Granada így maradt az utolsó előtti helyen, és hat mérkőzése van, hogy ledolgozza a már bent maradást érő helyen álló Leganes hétpontos előnyét.