A zátonyig elvezette, majd leugrott a süllyedő hajóról

Gianfranco Zola
Watford's Italian manager Gianfranco Zola watches the action during the English Championship Play Off final football match between Crystal Palace and Watford at Wembley Stadium in London on May 27, 2013. AFP PHOTO/IAN KINGTON RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorised audio, video, data, fixture lists, club/league logos or "live" services. Online in-match use limited to 45 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. / AFP PHOTO / IAN KINGTON
Vágólapra másolva!
Lemondott a Birmingham City labdarúgócsapatának vezetőedzői posztjáról Gianfranco Zola.

A korábbi olasz válogatott futballista – aki Angliában irányította már a West Ham United és a Watford együttesét is – azután döntött a távozás mellett, hogy csapata otthon 2-0-ra kikapott a Burton Albiontól, és ezzel már csak három pont választja el a kiesési zónától a Championshipben, azaz az angol másodosztályban.

Gianfranco Zola elegánsan távozik Forrás: AFP/Ian Kington

A játékos-pályafutása meghatározó részét 1996 és 2003 között a Chelsea-ben töltő trénert decemberben nevezték ki a Birmingham élére.

Akkor a csapat a hetedik helyen állt, és volt esélye arra, hogy a feljutásért küzdjön.

A Birmingham három fordulóval a vége előtt a 20. helyen áll a 24 csapatos bajnokságban. A csapat Zolával 24 mérkőzésből csak kettőt nyert meg.

– üzente az elégedetlen szurkolóknak. Akikből volt bőven:

A klub vezetése kedden már meg is nevezte Zola utódját: a 70 éves Harry Redknapp két év szünet után kapcsolódik be ismét az angol futball vérkeringésébe. A szakember legutóbb – 2015 februárjáig – a Queens Park Rangersnél dolgozott, korábban pedig a Tottenham Hotspur, a Portsmouth, a Southampton és a West Ham United vezetőedzője is volt.