Biztos, hogy ezt nem Kassai intézte el?

Champions League: Real Madrid vs Bayern Munich FOOTBALL
Munich's Arturo Vidal protests against a decision made by referee Viktor Kassai during the second leg of the Champions League quarter final tie between Real Madrid and Bayern Munich in Madrid, Spain, 18 April 2017. Madrid won 4:2 on the night and 6:3 on aggregate. Photo: Andreas Gebert/dpa
Vágólapra másolva!
A Partidazo de COPE spanyol rádió értesülése szerint nagy változások lesznek a következő szezonban a Primere Divisíonban.

A spanyol rádió tudomása szerint a spanyol labdarúgó élvonal 2017-18-as szezonjától kezdve a játékvezetők igénybeveheti a videobírót (VAR, azaz video assistant referee).

Nyilván túlzás lenne azt gondolni, hogy a döntést három nap alatt hozták meg, de akár azt is gondolhatjuk, hogy a keddi Real Madrid – Bayern München Bajnokok Ligája negyeddöntőben több nagy hibát is elkövető Kassai Viktor ténykedés nyomán született meg a határozat.

Kassainak egyébként más kapcsolata is van a lassan világszerte elterjedő technikai újítással: decemberben a klubvilágbajnokságon ő volt az első játékvezető, aki felnőtt FIFA-eseményen használta a VAR-t.

Javier Thebas, a spanyol liga elnöke március végén a egy konferencián ajánlotta határozottan a spanyol szövetség (RFEF) figyelmébe az új technológiát, példaként citálva a portugál kupa döntőjét, ahol remekül szerepelt a videobíró.

Közben az olasz futball játékvezetőinek szövetsége már bejelentette, hogy az Olasz Kupa döntőjében még nem, de a 2017-2018-as szezontól a Serie A-ban bevezetik a videobíró használatát.