A zárt kapus meccset is félbe tudták szakítani a francia ultrák

Horizontal
Saint-Etienne's fans invade the stadium during the French L1 football match played behind closed door between AS Saint-Etienne and Stade Rennais FC, on April 23, 2017 at the Geoffroy Guichard stadium in Saint-Etienne, central France. / AFP PHOTO / PHILIPPE DESMAZES
Vágólapra másolva!
Negyedórára félbe kellett szakítani francia élvonal vasárnapi Saint-Étienne–Rennes (1-1) mérkőzését, miután a szurkolók behatoltak a büntetés miatt zárt kapus meccsre.

A múlt heti Bastia–Olympique Lyon találkozón történt rendbontás után a hétvégi forduló sem telt el botrány nélkül a francia élvonalban. Ezúttal a Saint-Étienne egyes szurkolói csoportjai okoztak felfordulást méghozzá saját, elvileg üres stadionjukban.

A Rennes elleni találkozót ugyanis egy korábbi, a szomszédos Lyon (a két város, Lyon és Saint-Étienne alig 50 kilométerre van egymástól) elleni derbin történt rendbontás miatt zárt kapuk mögött kellett lejátszaniuk. A klub ultrái azonban ezt nem voltak hajlandóak tudomásul venni, és negyedóra elteltével egyszerűen betörtek a stadionba, ahol fáklyákkal és színes füsttel csinálták a hangulatot.

Ruddy Buquet játékvezető lefújta a meccset és az öltözőbe vezényelte a csapatokat. A szurkolók negyedóra elteltével elhagyták a stadiont, a csapatok pedig lejátszották a mérkőzést, aminek 1-1 lett a vége. A klub az újabb rendbontás után kiadós büntetésre számíthat a francia szövetségtől.

A Saint-Étienne ultrái idén az európai porondon is odatették magukat: a Manchester United elleni Európa Liga-párharc angliai felvonásában petárdákkal és más veszélyes tárgyakkal dobálták az angol szurkolókat, amiért 50 ezer eurós bírsággal sújtotta őket az UEFA.