Rekordösszegért igazolhat Mourinhótól a Real Madrid

David De Gea, Manchester United
Manchester United's Spanish goalkeeper David de Gea (C) applauds their fans at the end of the English Premier League football match between Manchester City and Manchester United at the Etihad Stadium in Manchester, north west England, on April 27, 2017. / AFP PHOTO / PAUL ELLIS / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
A két évvel ezelőtti baki ellenére sem tett le a Real Madrid David de Gea szerződtetéséről, aki a hírek szerint már jelezte is a Manchester United vezetőinek, hogy szívesen folytatná a spanyol fővárosban.

José Mourinho 2010 és 2013 között irányította a Real Madridot, és bár mindenkivel összeveszett, akivel csak lehetett, most úgy tűnik, hogy kihasználná az egyetlen megmaradt kapcsolatát. „Ha Florentino Perez az egyik játékosomat akarja, vagy én az övét, akkor azt nem a sajtón keresztül fogjuk intézni, hanem közvetlenül egymással" – mondta Mourinho.

A Real első számú kiszemeltje a kapusposztra most már évek óta David de Gea, akinek piaci értékét 70-75 millió euróra taksálja a Daily Mail – kapusért ennyit még soha nem fizettek.

David de Gea elégedetten távozhatna Manchesterből Forrás: AFP/Paul Ellis

A két klub még nem vette fel a kapcsolatot, de a hírek szerint De Gea megkérte a ManUnited vezetőit, hogy engedjék el őt Madridba. A spanyol lapok több érvet is felsorakoztattak az átigazolás mellett, az egyik legfontosabb, hogy Mourinho szívesen látná a csapatában a Realnál többnyire padozó Álvaro Moratát és James Rodríguezt. James ügynöke egyébként az a Jorge Mendes, aki Mourinhóé is.

Ha létrejön a transzfer,

De Gea utódja Jan Oblak lehet Manchesterben.

A szlovén kapust 2021-ig szerződés köti az Atlético Madridhoz, de a játékos ügynöke, Miha Mlaker már elutazott Manchesterbe, hogy az esetleges átigazolásról tárgyaljon.

Egyszer már befuccsolt

2015 nyarán úgy tűnt, hogy De Gea a Real Madrid játékosa lesz, de adminisztrációs hiba miatt mégsem jött össze az üzlet. A két klub megegyezett egymással, a Real 29 millió eurót fizetett volna a spanyol kapusért, és még Keylor Navast is belevonta volna az üzletbe, de a csapatok kicsúsztak az átigazolási határidőből. A Manchester United azzal védekezett, hogy az átigazolási piac spanyol zárása előtt feltöltötte a szükséges dokumentumokat a FIFA rendszerébe,

és az angolok szerint a Real küldte el túl későn a papírokat a spanyol szövetségnek.

A MU illetékesei azt bizonygatták, hogy megvan a visszaigazolásuk, amely azt bizonyítja, hogy időben cselekedtek az átigazolással kapcsolatban.