31 éves vagyok, nem egy öregember

fbl Horizontal
Manchester United's English striker Wayne Rooney applauds the fans following the English Premier League football match between Manchester United and Hull City at Old Trafford in Manchester, north west England, on February 1, 2017. The match ended in a draw at 0-0. / AFP PHOTO / Oli SCARFF / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Wayne Rooney, a Manchester United labdarúgója képesnek tartja magát arra, hogy még két-három évig a legmagasabb szinten futballozzon.

"Mindenki a koromat emlegeti. Harmincegy éves vagyok, nem egy öregember" - reagált Wayne Rooney a SkySports kérdésre.

Rooney az elmúlt hónapokban háttérbe szorult a Manchester Unitednél, a szezon hajrájában viszont ismét az MU vezére lehet. Zlatan Ibrahimovic ugyanis a múlt héten megsérült és az idényben már nem léphet pályára.

Forrás: AFP/Oli Scarff

- nyilatkozott Rooney, aki szeretne Európa Ligát nyerni, emellett Bajnokok Ligája-selejtezőt érő helyen végezni a bajnokságban, bár az EL-siker egyben BL-csoportkörös részvételt is jelent.

Rooney múlt vasárnap végigjátszotta a Burnley elleni bajnoki találkozót, hasonlóra előzőleg három hónappal korábban volt példa.

"Természetesen jó volt ismét játszani, kilencven percen át a pályán lenni" - lelkendezett a támadó, majd reményét fejezte ki, hogy a szezon hátralévő részében több lehetőséghez jut, és képes lesz emlékezetest alkotni. Mondta ezt azzal együtt, hogy

a Manchester City elleni csütörtöki rangadón ismét csak a kispadon ült.

A MU csapatkapitánya nem alapember José Mourinhónál, húsz bajnoki összecsapáson lépett pályára és három gólt szerzett az idényben. A szezon során sokat volt sérült, de egészségesen is többnyire csak a cserék közé jelölte őt a portugál vezetőedző.

A támadó manchesteri szerződése 2019 nyarán jár le,

de angol sajtóhírek szerint Kínából nagy nyomás nehezedik rá és klubjára, hogy Angliát elhagyva az ázsiai országban folytassa a karrierjét.

A Premier League-ben ötödik helyezett Manchester United vasárnap a 18. helyen álló Swansea-t fogadja. Az MU a bajnokságban nagy csatát vív a BL-kvalifikációért, az Európa Ligában pedig készül a Celta Vigo elleni elődöntőre.