Tizenkét éve, hogy Lionel Messi először...

FBL-SPAIN-FC BARCELONA-ALBACETE Square Horizontal VERTICAL FOOTBALL SOCCER PLAYER PORTRAIT JOY THREE-QUARTER FACE HANDS IN THE AIR MATCH
FC Barcelona's Argentinian Messi celebrates his goal against Albacete during their Spanish League football match at the Camp Nou stadium in Barcelona, 01 May 2005. FC Barcelona won 2-0. AFP PHOTO/LLUIS GENE. / AFP PHOTO / LLUIS GENE
Vágólapra másolva!
2005-ben a Barcelona majális gyanánt az Albacete elleni bajnokival szórakoztatta a munka nemzetközi ünnepén a Camp Nouba kisereglett szurkolókat. A mérkőzés 88. percében pedig történelmi eseménynek lehettek szemtanúi a szerencsések.

A kezdőcsapatban helyet kapott a Barcelona akadémiájának, a La Masianak a legfényesebb gyémántja, az akkor már hónapok óta (2014 októberétől kezdve) a nagyokkal készülő 17 éves Lionel Messi is. A kis argentin egyre több lehetőséget kapott, és az Albacete elleni meccsen ugyan csak a 87. percben léphetett pályára, nem hiába tette.

Beállása után egy perccel máris pazar átadás érkezett a lábára Ronaldinho-tól, amit Messi a kapuba is emelt, a játékvezető azonban les címén - helyesen - nem adta meg a gólt. Még a vendégek kapusa, Raul Valbuena is együttérzően búbolta meg Leót.

Lesgól után jött a történelmi találat:

Egy perccel később azonban a brazil és az argentin lemásolta az előző akciót: hasonló passz után hasonló befejezés, és ebbe már nem lehetett belekötni - 2005. május 1-jén megszületett Lionel Messi első gólja a Barcelona felnőtt csapatában.

Csak a gól:

Ezt a találatot azóta még további 501 követte, amivel Leo - többé-kevésbé - már minden létező spanyol rekordot megdöntött.

Persze, hogy van hozzá statisztika:

Leo Messi scored the first of his 502 Barcelona goals on this day in 2005. The anatomy of a GOAT.

Bleacher Report Football (@brfootball) által megosztott bejegyzés,