Társoldalunk:

Rashford gólja EL-döntőt, vagy még annál is többet érhet

2017.05.04. 23:17

A Manchester United Marcus Rashford szépségdíjas szabadrúgás góljával 1-0-ra nyert a Celta Vigo otthonában az Európa Liga elődöntőjének első mérkőzésén. 

A Manchester United nagyon jó formában van, sőt talán még annál is jobban: utóbbi negyven mérkőzéséből mindössze kettőt veszített el a csapat, és, ha többnyire nem is játszik szemet gyönyörködtető focit, az eredményeket nézve ez aligha zavarja a szurkolókat.

A spanyol bajnokság masszív középcsapata, a Celta Vigo elleni meccs egyáltalán nem ígérkezett könnyűnek, pláne arra gondolva, hogy utóbbi hat olyan meccséből, amit nem csoportkörben vívott spanyol csapat ellen, ötöt elveszített az angol csapat, és a fennmaradót is csak ikszre hozta.

A Manchester United most győztesen utazhat haza SpanyolországbólForrás: AFP/Cesar Manso

Viszont, ha abból indulunk ki, hogy José Mourinho nyilvánvalóvá tette, a klub számára ezúttal valóban fontos az Európa Liga megnyerése - elvégre a serleggel együtt egy jegy is jár a főtáblára - már sejthettük, hogy ezúttal egy másik Unitedot fogunk látni, mint, amit korábban az idegenbeli kupameccseken megszokhattunk.

Az angolok fentieknek megfelelően végig kézben tartották a meccset, nekik voltak a veszélyesebb helyzeteik, Mikhtarjan már az első félidőben vezetést szerezhetett volna. A Celta kapusa, Sergio Álvarez egész meccsen remekül védett.

Kivéve a 67. percben, amikor egy, a tizenhatos jobb oldaláról leadott szabadrúgás addig toporgott a sorfal mögé, hogy már nem ért vissza Marcus Rashford parádés tekerésére.

A fiatal csatárnak ez volt a 19. gólja a United mezében, de az első, amit a tizenhatoson kívülről szerzett.

A 80. percben aztán már nem volt annyira vidám, sérülés miatt kellett elhagynia a pályát, ahogy tíz perccel később a csereként beálló Ashley Youngnak is. 

A Celta ugyan többet birtokolta a labdát (54-46), de a United több lövést küldött kapura (12-9 az angolok javára ez a mutató). Mourinho csapata összességében megérdemelten győzött, és előnnyel várhatja a jövő heti visszavágót az Old Traffordon. Onnan pedig már csak egy lépés a Bajnokok Ligája.