Társoldalunk:

Mindent feláldoz José Mourinho az Európa Ligáért

2017.05.04. 13:04

José Mourinho a csütörtök esti Celta Vigo elleni EL-elődöntő előtt elmondta, kész mindent és mindenkit alárendelni annak, hogy megnyerjék a sorozatot. Az Európa Liga bajnoka ugyanis automatikusan a BL-főtáblán találná magát, amit a Manchester United aligha tud már otthon, a bajnokságban kiharcolni.

A kétszeres Bajnokok Ligája-győztes portugál edző a Celta elleni meccs előtt újságírói kérdésre elmondta, készen áll arra, hogy a bajnokság hátralévő fordulóiban pihentesse legnagyobb sztárjait. Ezt nem titkoltan azért teszi, mert nagyon úgy tűnik, a bajnokság már elúszott, az első három hely nem lesz meg a Unitednek, az EL-aranyérem viszont BL-főtáblát jelentene számukra.

A Bajnokok Ligája-indulás nagyon fontos, de azért is nagyszerű lenne megnyerni ezt a sorozatot, mert a Unitednak hiányzik még ez a trófea – mondta Mourinho. – Jó lenne bezárni a kört, és csatlakozni az Ajaxhoz, a Bayernhez és a Juventushoz."

Érthető, Mourinho szereti a történelmi tetteket, a Uniteddel is ez a célja: ha megnyeri az EL-t, akkor csatlakozik a fentebb említett hármashoz:A Manchester United egyike lehet azoknak a csapatokhoz, amelyek megnyerték a Klubvilágbajnokságot, a BEK/BL-t és a KEK/UEFA-kupa/EL-sorozatokat.

"Meg kell próbálnunk nyerni, ki kell mondani: prioritást élvez most már az Európa Liga. Persze ez az első meccstől is függ, de ha muszáj, akkor pihentetek játékosokat az Arsenal ellen."

Mourinho a BL-ért megy – de nem a bajnokságbanForrás: AFP/Oli Scarff

A Manchester United 65 ponttal az ötödik helyen áll a bajnokságban, négy ponttal lemaradva a harmadik, még Bajnokok Ligája-csoportkört jelentő helytől. A sorsolása nem egyszerű Mourinhóéknak, ezért sokan lemondtak már a jó eredményről. A hétvégi, Swansea elleni hazai döntetlen után megerősödtek az elégedetlenkedő hangok az Old Traffordon. Mourinhónak erre is van megoldása.

"Túl sok meccset játszottunk áprilisban, szám szerint kilencet – kezdte a panaszkodást a portugál. – Már túl késő nekünk, rengetegen elfáradtak vagy megsérültek. Friss csapatok ellen játszottunk, megfizettük az árát. Most az EL-re kell koncentrálnunk."

A Manchester United csütörtök este Spanyolországban játssza első meccsét a Celta Vigo elleni EL-elődöntőben.