Zidane: A múltból nem lehet megélni

fbl Horizontal Real Madrid's French coach Zinedine Zidane gestures during the Spanish league football match Real Madrid CF vs FC Barcelona at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on April 23, 2017. / AFP PHOTO / GERARD JULIEN
Real Madrid's French coach Zinedine Zidane gestures during the Spanish league football match Real Madrid CF vs FC Barcelona at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on April 23, 2017. / AFP PHOTO / GERARD JULIEN
Vágólapra másolva!
Nagyszerű közérzetről számolt be Zinédine Zidane, a Real Madrid edzője az Atlétio Madrid elleni Bajnokok Ligája-elődöntő visszavágója előtti napon.

"Nagyszerű a közérzetem, nem érzek magamon semmiféle nyomást. A Real élvezi az ilyen pillanatokat, amilyenek a szerdai mérkőzésen várhatók" - mondta a francia szakember. A játékosként világbajnok edző a párharc kezdete óta sokszor hangsúlyozta már, és ezúttal sem felejtette el megemlíteni, hogy "a múltbéli eredményekből" nem lehet megélni, azokból nem szabad kiindulni.

"Ellenfelünknek is megvan az erőssége, nekünk is megvan. Hogy a közelmúltban két BL-döntőben nyertünk ellenük, nem jelenti azt, hogy simán búcsúztatjuk őket. Ha így gondolkodnánk, nagy hibát követnénk el."

Zidane a Clásicón Forrás: AFP/Gerard Julien

Zidane - aki továbbjutás esetén játékosként és edzőként együttvéve már a hatodik BL-döntőjében vehetne részt - tagja annak a szűk elitnek, amely futballistaként és trénerként is nyert Bajnokok Ligáját, vagy a sorozat jogelődjének tekinthető BEK-et. Rajta kívül ez csupán hat klasszisnak sikerült.

"Úgy tekintünk a visszavágóra, mint bármely mérkőzésre" - folytatta Zidane. A francia szakvezető hozzátette: "Maximális erőbedobással küzdünk majd, aztán meglátjuk, mi történik. A mi célunk változatlan, megpróbálunk gólokat szerezni".

A Real Madrid szerdán látogat a Vicente Calderón Stadionba az Atléticóhoz. Zidane együttese hazai környezetben Cristiano Ronaldo mesterhármasával 3-0-ra győzött.

A Bajnokok Ligája történetében még nem volt címvédés, a Real Madrid lehet az ötödik csapat, amely eljut a címvédés lehetőségéig. Korábban az AC Milan (1995), az Ajax Amsterdam (1996), a Juventus (1997) és a Manchester United (2009) is elbukott címvédőként a fináléban.