Vágólapra másolva!
A Serie B 41. fordulójában a ferrarai SPAL ugyan 2-1-re kikapott Terniben, a többi eredménynek köszönhetően azonban mégis feljutást ünnepelhettek a lefújás után.

A többszöri csődök után legutóbb 2013-ban újjáalapított klub újoncként szinte egész idényben rájátszást érő helyen állt, majd a 42 fordulós bajnokság utolsó negyedében az élre állt. Az utolsó előtti fordulóban ugyan kikaptak Terniben, de miután a második helyen álló Hellas Verona is csak döntetlent játszott a Carpival, míg a harmadik Frosinone 2-1-re kikapott Beneventóban, a SPAL lett a Serie B első feljutója.

A több élvonalbeli csapat kölcsönjátékosára építő SPAL sikere nem érdemtelen, hiszen ők aratták a legtöbb győzelmet (21-et), és övék a legjobb gólkülönbség (64-38) a nagyon sűrű ligában. A 64 góljuknál sem lőtt többet egyetlen csapat, igaz, a Hellasnak ugyannyi áll a neve mellett.

Az 1907-ben alapított ferrarai csapat már az olasz futballpiramis valamennyi szintjét megjárta a Serie D-től egészen az élvonalig. A Serie A-ban utoljára az 1967-68-as szezonban szerepeltek, abban az idényben, amely előtt elhagyta a csapatot a klub valaha volt leghíresebb játékosa, Fabio Capello, hogy inkább a Romában, a Juventusban és a Milanban teljesedjen ki.