Vágólapra másolva!
A magyar U17-es válogatott pénteken egy szerencsétlen öngólt követően kikapott a török csapattól, így nem jutott a legjobb négy közé a horvátországi Európa-bajnokságon.

A magyar válogatott további szereplésének sorsa attól függütt, hogyan alakulnak a további negyeddöntők. A jó csoportteljesítménynek köszönhetően a válogatottunk csak abban az esetben nem játszhatott volna a vb-szereplést érő ötödik helyért, ha Anglia és Németország is vereséget szenved ellenfelével szemben.

A magyar U17-es válogatott még küzdhet tovább Forrás: mlsz.hu

Mindkét válogatott szombaton lép pályára, azonban az angolok meccse már véget ért és 1-0-ra nyertek Írország ellen, ami azt jelenti, hogy

a magyaroknak mindenképp lesz esélye küzdeni az ötödik helyért.

Az UEFA a torna korábbi eredményei alapján állapítja meg, hogy a negyeddöntő vesztes csapatai közül mely két válogatott játszhat egymás ellen a torna ötödik helyéért.

A két csapat kijelöléséről az Eb-csoportmeccsek eredményei (helyezés, gólkülönbség, több lőtt gól), a negyeddöntő eredménye (pontszerzés, gólkülönbség, lőtt gól), a sárga és piros lapok száma, az UEFA-koefficiens, és végső esetben sorsolás dönt.

A mérkőzést kedden rendezik majd 12.00 órától, az ellenfél Franciaország lesz. A francia csapatot az Eb nyitómeccsén 3-2-re verte meg Magyarország.

A 2018-as, U18-as világbajnokságot Indiában rendezik majd.

U17-es Eb, negyeddöntők

Anglia–Írország 1–0
Magyarország–Törökország 0–1
Spanyolország–Franciaország 3–1
Németország–Hollandia 2-1