Társoldalunk:

Most már hiába kezdenek győzni Sallaiék

2017.05.14. 17:24

A Palermo és a Bologna is győzött a Serie A 36. fordulójának vasárnap délutáni mérkőzésein. Előbbin ez már nem segít, utóbbinak pedig mindegy, hogy nyer vagy veszít. A Napolinak viszont korántsem mindegy, és ezt a Torino bánta.

Az élvonaltól már korábban búcsúzó Palermo (amelyikben Sallai Roland fél órát kapott, Balogh Norbert pedig a kispadon ült) hazai közönség előtt Andrea Rispoli góljával legyőzte a Genoát, amelyik így mindössze két pontra van két fordulóval a zárás előtt a már kiesést jelentő 18. helytől. Köszönhetően annak is, hogy az élvonalhoz felettébb ragaszkodó, utóbbi hét meccsén 17 pontot gyűjtő Crotone 1-0-ra legyőzte az Udinese együttesét.

A Serie A másik magyros klubja, a sérült Nagy Ádámot nélkülözni kényszerülő Bologna ugyancsak hazai közönség előtt a válogatott Mattia Destro duplájának (és Federico De Francesco találatának) köszönhetően 3-1-re verte az utolsó helyen álló Pescarát.

A forduló eddigi legvéresebb mészárlását a Napoli vezette el, amelyik idegenben győzte le 5-0-ra a Torinót. A győzelmével újra az automatikus Bajnokok Ligája-részvételt érő második helyen álló campaniai csapatban több pazar egyéni teljesítmény is akadt: José Callejón két góllal és egy gólpasszal, Lorenzo Insigne egy plusz eggyel, míg Dries Martens egy gólja mellett három előkészítéssel jelentkezett. 

Az Empolinak 0-3-nál jutott eszébe, hogy a bentmaradáshoz nem ártana győzni, azonban a késői erőfeszítésük már csak két gólra volt elég Cagliariban.

Serie A, 36. forduló:
Torino-Napoli 0-5 (0-1)
Bologna-Pescara 3-1 (1-1)
Cagliari-Empoli 3-2 (3-0)
Crotone-Udinese 1-0 (1-0)
Palermo-Genoa 1-0 (1-0)
Sampdoria-Chievo 1-1 (1-0)
korábban:
Internazionale-Sassuolo 1-2 (0-1)
később:
AS Roma-Juventus 20.45
szombaton játszották:
Atalanta-AC Milan 1-1 (1-0)
Fiorentina-Lazio 3-2 (0-0)