Keserves böjt után ünnepelhet Kiprich egykori csapata

fbl Horizontal
Feyenoord Rotterdam supporters cheer on May 14, 2017 in Stadhuisplein in Rotterdam, before the Eredivisie match Feyenoord versus Heracles. / AFP PHOTO / ANP / Marco DE SWART / Netherlands OUT
Vágólapra másolva!
Az utolsó fordulóban a Heracles ellen aratott 3-1-es győzelmének köszönhetően - 18 év elteltével először - megnyerte a h

Az immáron 15-szörös bajnok rotterdami együttes legutóbb az 1998-1999-es idényben végzett az Eredivisise első helyén (előtte pedig 1993-ban, a keretben Kiprich Józseffel). A bajnoki címről döntő utolsó mérkőzésen a klublegenda Dirk Kuyt mesterhármast ért el. Az első gólja egy mesteri fejes volt:

Így az Ajax hiába győzött ugyancsak 3-1-re a Willem II otthonában, a rotterdamiak ünneplehettek bajnoki címet. Így:

A rotterdami csapat ennél hosszabb böjtöt csak egyszer tartott két bajnoki cím között: 1940 és 1961 között huszenegy év telt el. A 15. bajnoki elsőségnek ennyire örültek Rotterdam utcáin:

A Feyenoord mögött az Európa Liga-döntős Ajax Amsterdam lett a második, egyetlen ponttal lemaradva riválisától, 81 pontot szerezve. Harmadik és Európa Liga-főtáblás a PSV (76 pont), az EL-selejtezőben pedig az Utrecht, a Vitesse, az AZ Alkmaar és a Twente indulhat.